Društvo

Đerlek: Imunizacija će biti okončana najkasnije do sredine jula

Više od 110.000 građana do sada se prijavilo putem sajta e-uprave sa željom da se vakcinišu protiv kovida 19, a državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da ga raduje što se dosta mladih prijavljuje i pohvaljuje sve koji su shvatili da je vakcinacija civilizacijska tekovina koja je spasila milione života.

On je za Politiku rekao da brzina prijavljivanja za imunizaciju putem sajta ne znači da će ljudi preko reda stići na vakcinaciju, te da će se poštovati detaljni plan imunizacije, koji će biti završen za nekoliko dana i objavljen kada u Srbiju stignu milioni doza vakcina.

Predviđeno je, kaže, da vakcine budu uskladištene na Institutu „Torlak“.

Prema njegovim rečima, iako je u Srbiji na početku vladalo najveće interesovanje za rusku vakcinu „sputnjik“, građani se sada podjednako prijavljuju i za nju, i za kinesku i za „Fajzerovu“ vakcinu.

Đerlek ističe i da će građani od sutra moći da se prijave za vakcinaciju i putem određenog telefonskog broja, te da će biti održan sastanak sa svim direktorima domova zdravlja oko načina rada.

„To znači da će izabrani lekar imati zadatak da pozove pacijente i obavesti ih da mogu da dođu u dom zdravlja i da prime vakcinu“, naveo je Đerlek.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.