Grad

OVE GODINE BEZ PLIVANJA ZA ČASNI KRST NA BOGOJAVLJENJE

Uz saglasnost starešine Crkve Svetog Vaznesenja i organizatora plivanja za Časni Bogojavljenski krst doneta je odluka da zbog aktuelne epidemiološke situacije ova manifestacija ne bude održana. Poznato je da su i dalje aktuelne mere Kriznog štaba o broju osoba koje se smeju okupiti na otvorenom prostoru, pa shodno poštovanju tih mera, jednostavno nije bilo uslova za bezbedno održavanje ove tradicionalne manifestacije, navodi se u saopštenju SC “Mladost”.

2020. godina

Veoma teška odluka, ali u ovim specifičnim epidemiološkim uslovima drugačije se nije moglo. Poznato je da je naš grad ovu lepu tradicionalnu manifestaciju podigao na jedan zaista visok nivo i da je plivanje za Časni krst u Čačku najmasovnije i najposećenije u Srbiji. Jednostavno nismo u mogućnosti da napravimo selekciju učesnika, a još veći problem bi svakako bilo i poštovanje epidemioloških mera kada su u pitanju gledaoci. Ne postoji način da se nekome zabrani dolazak na gradsku plažu i jedinstven je stav da ove godine bude ovako. Imali smo i neke alternativne predloge, ali bi sve to, pored epidemiološkog rizika, na neki način i umanjilo značaj ove manifestacije – rekao je direktor SC “Mladost“ Miloš Stevanić.

Na Bogojavljenje, 19.januara, sveštenstvo čačanske crkve, uz rukovodstvo Grada Čačka će simbolično obeležiti ovaj veliki praznik uz osveštavanje vode Zapadne Morave.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.