Projekti

ДОБРА ФРИЗУРА, ЈОШ БОЉЕ РАСПОЛОЖЕЊЕ

Радила је код других фризера, живела једно време и у Норвешкој, док није одлучила да се врати и отвори свој салон. Показала је да је могуће и водити сопствени посао и бринути о петоро деце…

Завршила је трговачки смер у средњој школи, али се никада није бавила тим послом. Одувек је Драгану Аврамовић привлачило нешто друго. Волела је да обликује фризуре, шиша, све што дозвољава креативне слободе. Од тога је и почела да живи, учила је занат у фризерским салонима ”Жико”, код пријатељице у Улици цара Лазара и Атеници. Онда је одлучила да је време за промене…

– Своју радњу сам отворила пре две године, када сам се вратила из Норвешке. Живели смо у Ослу, бавила сам се фризерским, али и другим пословима. Вратили смо се пред полазак млађе деце у школу. Најлепше је у својој земљи, како нам је, тако нам је, али смо на свом – сматра Драгана Аврамовић (38). У Норвешкој се бавила и фризерским и другим пословима. Свако искуство је било драгоцено, док није дошло време за велике промене. Сада је власница фризерске радње ”Гага”.

– Предузетништво има и предности и мане. Тачно је, свој си газда, лакше је радити за себе, али и одговорније. Морамо да будемо добри мајстори, то је најважније, али и психолози. Љубазност на првом месту. Лепо разговарати са муштеријама и да буду задовољни услугом. Без тога нема успеха. Надам се да сам за све ове године научила и да будем добар психолог – каже Драгана. Засигурно је тако, пошто су многи постали њене сталне муштерије и за њих мора стално да има времена!

Драгана има петоро деце, Бојана, Александра, Мину, Елену и Јакова. Троје је старијих, тако да јој и они доста помажу. Ипак, како јој успева? Неминовно се намеће и то питање, посебно због радног времена, од 9 до 19 часова! И тако сваки дан, осим недељом.

– Препоручила бих свакоме да се усуди и започне свој посао. За успех су најважнији рад, упорност и да волите свој посао. Нису важне године! Имам утисак да, ни данас занати нису баш популарни, као да сви беже од тога, али, и те како, нам отварају могућност да будемо креативни и другачији, да стално учимо и усвајамо нешто ново! Волите свој посао, своју породицу, тако можемо да преносимо позитивну енергију и добро расположење и другима.

– Гага је увек насмејана и расположена! – потврђује једна Гагина муштерија. И не само она…

А, њихова Гага, увек је спремна да им понуди нешто ново и другачије, али и да испуни све жеље, ако су реалне и непревазилазе границе могућег. Ипак, најбоље су фризуре које су у складу са лицем, али и комплетном личношћу. Како онда може бити лак фризерски посао?

Није могуће ни свакоме угодити, али што више осмеха, када одлазе, извесније да ће се вратити поново. И нису увек истините приче, потврђује и Драгана, да су фризерски салони места на којима се све зна! Напротив, зависи од људи и колико су оптерећени својим бригама. Врло често се и повере фризеркама, спонтано осете поверење. И оне морају да сачувају тајну. Задовољна муштерија је више од добре фрзуре.

Улица др Драгише Мишовића 141, ту се налази Мушко-женски фризерски салон ”Гага”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.