G.Milanovac Region

Додељене награде „Бели Лабуд 2023“

Додељене награде „Бели Лабуд 2023“


У оквиру манифестације „Бели лабуд“, у четвртак 14. септембра, у Дому културе, проглашене су најлепше уређене зелене површине наше општине у 2023. години, а у организацији Канцеларије за заштиту животне средине, општине Горњи Милановац. Комисија за организацију манифестације „Бели лабуд“ је обишла све пријављене локације, извршила оцењивање свих учесника Конкурса и утврдила ранг листу за сваку категорију на основу које су најбољима уручена признања и новчане награде, а свим осталим учесницима захвалнице и прикладни поклони. Наши суграђани су нашли начин како да уреде окружење у ком живе, својим примером показали како је и поред убрзаног начина живота и са мало финансијских средстава могуће бити креативан и улепшати животну средину.


Треће место су заузели Петар Рашић из села Заграђе и Верка Дмитровић из села Љутовница за „Најлепше уређено сеоско двориште“, Љиљана Чакаревић за „Најлепше уређено градско двориште“, СЗ „Милош Велики 7А“ и „Народни херој Драгомир Дражевић 3Р“ за „Најлепше уређено двориште објекта колективног становања”, основна школа „Иво Андрић“ Прањани, издвојено одељење у Брезни за „Најлепше уређену зелена површину око објеката васпитно-образовних установа”, „Етно кућа Острвица“ за „Најлепше двориште категорисаног домаћинства” и Анђелија Петровић за „Најлепши балкон-терасу“.
Друго место су освојили Љиљана Томић из села Липовац и Младенка Миловановић из села Прањани, у категорији „Најлепше уређено сеоско двориште“, Милица Пауновић у категорији „Најлепше уређено градско двориште“, СЗ „Кеј Косовских божура“ за „Најлепше уређено двориште објекта колективног становања”, угоститељска радња „Бели M&M“ у категорији „Најлепши простор око пословног објекта“, основна школа „Таковски устанак“ из Такова у категорији „Најлепше уређена зелена површину око објеката васпитно-образовних установа”, “Етно домаћинство Станковић“ за „Најлепше двориште категорисаног домаћинства” и Драгомир Папић за „Најлепши балкон-терасу“.
Поред диплома и ваучера, учесницима који су, по мишљењу Комисије, најбоље уредили свој животни простор, уручене су и едукативне табле.
Табле „Белог лабуда“ биће постављене у двориште Весне Видић у Горњим Бањанима за најлепше уређено сеоско двориште, у двориште Драгане Антић за најлепше уређено градско двориште, испред стамбене зграде у Улици Кнеза Александра број 50 за најлепше уређено двориште објекта колективног становања, испред IG INVEST-а, за најлепши простор око пословног објекта,у двориште ПУ „Сунце“ за најлепше уређену зелену површину око објеката васпитно-образовних установа, на тераси Марије Љубичић за најлепши балкон-терасу и у порти цркве Свети пророк Илија у Каменици за освојену Специјалну награду Комисије.
Слушањем окружења у ком живимо, а од ког се често отуђујемо, скренули би смо пажњу становницима наше општине на то, како се односе према својој околини, која је позиција индивидуе у односу на колектив, у односу на простор који сви делимо, док често нисмо свесни како нас он обликује и утиче на нас. Надамо се да ће ова Манифестација подстаћи целокупно становништво наше општине да чува, лепше уреди и оплемени своје животно окружење и да ће наредне године у још већем броју представити својих руку дело.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.