Sport

ДОЂИ, НАВИЈАЈ, БУДИ ХУМАН

Субота, 11. марта, у Чачку је кошаркашки дан. Љубитељи игре под обручевима моћи ће да посматрају две битне утакмице за чачанске клубове. Најпре ће од 16 сати на паркет изаћи играчи „Чачак 94 Quantoxa“ и „Дунава“ из Старих Бановаца, да би од 20 сати „Железничар“ одмерио снаге са београдским „Житко баскетом“. Тим поводом је данас у просторијама КЛС лигаша одржана заједничка конференција за новинаре.

Никола Радовановић, Ђорђе Мицић, Треј Пулиам, Жељко Бугарчић и Петар Раковић

Пред екипом „Чачак 94 Quantoxa“ је дуел са директним ривалом за опстанак, а оптимизам пред овај сусрет доноси чињеница да је тим у доброј форми.

  • Последње две недеље тренирамо веома добро, јер су сви играчи здрави и тренажни процес може да се одради на прави начин. Радимо на томе да стално подижемо ниво игре зато што нам је свака од преосталих шест утакмица од огромне важности – рекао је тренер Ђорђе Мицић.

Првотимци Никола Радовановић и Треј Пулиам наглашавају добру атмосферу у тиму и најављују да ће сваки од играча који се буде нашао на паркету дати свој максимум.

„Железничар“ је одлично одиграо прве четири утакмице доигравања и забележио толико победа. Захваљујући њима и резултатима осталих конкурента за опстанак у Другој лиги нашао се у позицији да сам одлучује о својој судбини, не гледајући на резултате осталих тимова. Рачуница је на први поглед једноставна. У другом делу доигравања урадити исто и „нема зиме“ за екипу са железничке станице.

  • Очекује нас тежак сусрет, јер смо их добили у Београду и сви се надају да то остваримо и у Чачку, а познато је да није нимало једноставно савладати истог противника, без обзира на његов квалитет, у кратком временском раздобљу – упозорава тренер Жељко Бугарчић и додаје да ни „Железничар“ нема кадровских проблема.

Капитен Петар Раковић је истакао да се мора пружити максимум уколико се жели наставити победнички низ и избегла зависност од резултата других тимова.

Сви учесници данашње конференције су позвали публику да у што већем броју дође у халу и играчима оба тима пружу неопходну подршку. Улаз на обе утакмице је слободан, а посетиоци ће моћи да покажу своју хуману страну, пошто ће на улазу у халу бити организовано прикупљање новца намењеног лечењу нашег суграђанина Методија Вуковића.

В. Д.     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.