Aktuelno Grad

TODOROVIĆ: DOLAZAK KOMPANIJE „PAŠAL“ SIGURAN, ALI I DOMAĆI PRIVREDNICI PROŠIRUJU PROIZVODNJU

Foto: Agencija MNA

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potvrdio je danas dolazak kompanije „Pašal“ u Čačak, najavio pregovore sa investitorima iz Italije, Izraela i Kine, ali najavio i proširenje kapaciteta domaćih firmi.

Todorović je rekao da strani investitori prepoznaju ulaganje u infrastrukturu grada, napominjući da će Čačak već tokom leta imati auto put Čačak –Obrenovac, a do kraja godine i Čačak – Beograd, da će se graditiMoravski koridor i otvoriti vazdušna  luka u Lađevcima.

Gradonačelnik Čačka kaže da je dolazak kompanije „Pašal“ već ugovoren, kao i da će ona sarađivati sa sa čačanskom firmom “Helvetika“. Ovo investiranje, kako je rekao, predstavlja nova radna mesta za naše sugrađane, jer prema rečima Todorovića, „Paćal“ če do kraja godine zaposliti od 50 do 70 radnika,uglavnom inženjerskog kadra, fdok će u narednih tri, četiri godine moći da se zaposli oko 500 radnika.

.– „Pašal“ će razvijati proizvodnju, ali i edukativni centar u Čačku. Radi se o proizvodnji elemenata za šalovanje. To su sve one oplate, svi veliki elementi za tunele, mostove…Posebno je važno da će u njihovom sistemu u najvećem delu raditi čačanski podizvođači – rekao je Todorović i dodao da Grad pregovara i sa italijanskim, izraelskim i kineskim investitorima.

Gradonačelnik je naglasio da ga naročito raduje činjenica što domaće firme šire svoju proizvodnju, što će omogučiti nova radna mesta za Čačane.

– – “Drvo art“ otvora svoj pogon u Čačku, baš kao i čačanska „Čipsara“. “Atenik komerc“ je prošle godine kupio zemljište od Grada, pored svog postojećeg pogona, i oni grade svoju halu. “Unipromet“ će biti u industrijskoj zoni u Konjevićima, kao i “Vibet“, “9. septembar“… Imaćemo i jednu mlekaru u Kulinovačkom polju, dosta domaćih firmi se opredeljuje, osnažuje i želi da investira u Čačku – rekao je Todorović.

I. M.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.