Društvo G.Milanovac Grad Region

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ ЗА МИРКА ТОПИЋА – ДА ЖИВОТОМ ВЛАДА ОСМЕХ!

Да је хуманост потребна да би човек потврдио човечност, доказују људи у Горњем Милановцу, а да би се помоћ омасовила и правовремено једном Милановчанину упутила, потребно је и шире!

Мирко Топић је тридесетшестогодишњи младић, отац двоје деце и велики пријатељ, како досадашње хуманитарне акције показују! Наиме, потреба за донацијама потиче од момента када Мирко сазнаје своју дијагнозу – акутна лимфобластна леукемија.

Још с летом крећу борбе у прикупљању средстава за трансплатацију коштане сржи и трошкове лечења у иностранству. Милановчани широм маркета, ресторана, кафића и многобројних институција позивају кутијама хуманости на уплату или дозирање новца директно у кутије на предвиђеним местима.

Фото: „Буди хуман“

Вишеструка окупљања као што су утакмице, концерт на милановачком Тргу, објаве на друштвеним мрежама до сада су допринела утиску да је Миркова болест ујединила и окупила многе добротворе. У вези са претходним следује и Донаторско вече 18. октобра, у 19.00 часова у хотелу „Шумадија“. Цена улазнице је 3000 динара, а у цену је укључено неограничено конзумирање хране и пића.

Фото: ФК „Велереч 94“

Саговорници о овом догађају били су фудбалери Фудбалског клуба „Велереч 94“, а о вечери чији су донатори и суорганизатори на својој Фејсбук страници су позвали људе на хуманост: „Поштовани пријатељи, време је да кроз забаву помогнемо нашем Мирку !
Ову забаву су подржали многи наши спортисти, тако да ћемо исто вече имати и хуманитарну лицитацију за дресеве са аутограмима наших репрезентативаца Тадића, Влаховића, Костића, Настасића, такође Мицића, Калинића и надамо се да ће из далеке Америке стићи и Јокићев дрес.“

Мирков старији син
Фото: Иван Алекић

Најављени су на вечери и гости изненађења, а о организацији и расподели средстава из ФК „Велереч 94“ су објаснили: „Пошто је најчешће питање које добијамо, зашто тај новац који је неопходан за организацију нисте донирали Мирку, да појаснимо: Цео догађај је организован са 0 динара, тачније све је организовано из донација наших пријатељских фирми. ( Хотел „Шумадија“, „Пролетер“, „Кумови“, милановачки бендови, „Апатинска пивара“, „КИМ“, „Књаз Милош“ и многи други! Надамо се да ће доћи 500 људи, што је = 1.500.000,00 динара! Видимо се!“

Куповина карата и присуство на Донаторској вечери је могуће приликом контакта на телефон: 065/ 5255229.

Подржати овакав вид даривања значи подржавати да животом Мирка Топића влада осмех!

Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.