Grad

DR LUKOVIĆ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ČAČKU VEOMA POVOLJNA

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku, Mihailo Luković, ocenio je danas da je epidemiološka situacija veoma povoljna.

Zavod za javno zdravlje Čačka je u proteklih sedam dana u laboratoriju „Vatreno oko“ u Beogradu poslao 257 uzoraka i svi su bili negativni.

Na području Moravičkog okruga korona virus do sada je potvrđen kod 166 osoba, od toga 99 iz Čačka, 57 iz Gornjeg Milanovca, šest iz Lučana i četiri iz Ivanjice.


Od početka epidemije od posledica COVID-19 sa teritorije okruga preminulo je 19 osoba – 13 iz Čačka, pet iz Gornjeg Milanovca i jedna iz Ivanjice.


Proteklih sedam dana u Domu zdravlja je bilo izuzetno mirno.
Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano pet pacijenata.

Kada je reč o izlečenima, iz čačanske bolnice otpušten je 21 pacijent, a iz gornjomilanovačke 27. Jedan broj bolesnika iz Čačka od korona virusa se lečio u drugim zdravstvenim ustanovama pa se u njima vode kao izlečeni.

Inspekcijska služba je za 54 dana vanrednog stanja uradila više od 10.000 nadzora u vezi sprovođenja mera.


Inspektor rada je saopštio da na teritoriji Čačka nije bila nijedna prestavka za nepropisno otpuštanje tokom vanrendog stanja. U slučaju da ih je bilo, sve je rađeno u skladu sa zakonom, ali nisu zabeleženi prigovori otpuštenih.

U slučaju novih problema, apoteke će biti znatno spremnije.
Republički fond zdravstvenog osiguranja je obezbedio veliku količinu opreme.

Veliku pomoć pružili su i pripadnici Civilne zaštite koji su bili angažovani na dezinfekciji objekata, kao i šest psihologa koji će za sve građane biti dostupni do 01. juna.

Čas Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.