Grad

PREDSTAVNICI GRADA U OBILASKU ŠKOLA „MILICA PAVLOVIĆ“ I „FILIP FILIPOVIĆ“

Predstavnici Grada Vladan Milić i Igor Trifunović danas su posetili Osnovne škole „Milica Pavlović“ i „Filip Filipović“, čija je obnova počela prethodnih godina, a neki od radova i sada su u toku. Kako su naveli, Grad je uložio velika sredstva u obe škole, a sve se čini na tome da se stvore uslovi da ove dve škole mogu da konkurišu kod Kancelarije za javna ulaganja za kompletnu rekonstrukciju.


Projekat parcelizacije i ozakonjenja OŠ „Milica Pavlović“ koštao je 523.000, dinara, a finansiran je iz budžeta grada. Prema rečima predsednika Skupštine Igora Trifunovića veliki izazov i problem je bila hidrantska mreža, koja je sa milion i 100 hiljada dinara finansirana preko gradskih komunalnih preduzeća. Grad Čačak je direktnim ulaganjima iz budžeta i preko radova javnih preduzeća izdvojio 2.800.000 dinara za OŠ „Milica Pavlović“.

Direktor škole Zoran ilić zahvalio je gradskoj upravi i rekao da će škola dobiti mnogo bolje uslove uz parterno uređenje, ali i ostale investicije.


Predstavnici Grada posetili su i školu „Filip Filipović“, za koju je izdvojeno 2.600.000 dinara za rekonstrukciju krova i oko 600.00o dinara za proces legalizacije. Prošle godine urađena je zamena podova u većini učionica.


Direktorka škole Slavica Lužanin rekla je da pre rekonstrukcije od proteklih nekoliko godina, u nju decenijama nije ulagano i apelovala na gradske vlasti, kako je rekla, da ih imaju u vidu radi postavljanja video nadzora, jer bi, prema njenim rečima, to rešilo velike probleme u ovoj obrazovnoj ustanovi.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.