Društvo

Др Растко Јовић: „Радост и/или вера“

У оквиру пројекта „Чачанска родна“, а у организацији Удружења „Ирмос“, данас, 11. марта, у 19 часова, у Конференцијској сали Стартап центра Чачак на тему „Радост и/или вера“ говориће др Растко Јовић, редовни професор на Катедри за канонско право Православног богословског факултета СПЦ Универзитета у Београду. Програм води Ирена Чоловић

-Човек је несрећан без Бога, али због чега је тако несрећан „са Богом“?Због чега „религија“ у човеку појачава гордост и страх? Да ли је могуће слободно стајати пред Богом и радовати се у Њему? Да ли су радост и туга странпутице вере или су радост и туга неопходни материјал којим се испуњава душа вере? Да ли можемо и зашто желимо бити „несрећни“ са Богом? Да ли хришћанство доноси нешто ново у веру, једну потребу да друкчије вреднујемо своја осећања у контексту вере – само су нека од питања о којима ће бити речи, наводе организатори данашњег програма.

Др Растко Јовић је редовни професор на Катедри за канонско право Православног богословског факултета СПЦ Универзитета у Београду.
Црква и савремени изазови су области његовог интересовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.