Grad

СУТРА 32. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА – ПЛАНОВИ И ПРОГРАМИ УСТАНОВА КУЛТУРЕ

Сутра ће бити одржана 32. седница Скупштине града. Већину од најављене 23 тачке дневног реда већ су разматрали и усвојили чланови Градског већа. Осим програма рада установа културе за ову годину, одборници ће давати оцену извештаја неких градских институција и служби, као и оперативног плана одбране од вода другог реда на територији нашег града.

Пред Градским парламентом своје програме рада за 2024. изложиће руководства Културног центра, Народног музеја, Градског позоришта, Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, Уметничке галерије „Надежда Петровић“, Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани, као и најмлађе установе културе – Центра за неговање традиције, за који ће бити поднет и извештај о раду у протеклој години.  Одборници ће, такође, одлучивати о плановима и програмима Научно технолошког парка, градске Комуналне милиције, Центра за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“, који ће поднети и извештај о раду 2023. Биће разматрани и извештаји о прошлогодишњем раду  Регионалног центра за таленте и Центра за стручно усавршавање.

Центар „Зрачак“ је тема још једне тачке дневног реда. Наиме, ако одборници дају сагласност, ова установа требало би убудуће да преузме „прихватилиште“ (за бескућнике и жртве насиља).

На дневном реду су предлог одлуке о поверавању телевизијског преноса седница Скупштине за 2024, као и о ангажовању ревизора за екстерну ревизију Завршног рачуна градског буџета за прошлу годину. Биће изложени и планови детаљне регулације „Лозница“, „Атеница – Кулиновци“ и „Центар“, као и предлози Комисије за мандатно-имунитетска питања.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.