Dragačevo Region

DRAGAČEVCI ZDRUŽENI U HUMANITARNOJ AKCIJI „ZA SIMONA!“

HUMANOST POBEDJUJE!


Dragačevci su oduvek bili ljudi velikog srca. Rado su se odazivali brojnim humanitarnim akcijama i želeli da pomognu onima kojima je to najneophodnije. Otuda i ne čudi što su se ovih dana združili da ponovo od srca učine onoliko koliko je u njihovoj moći, kako bi prikupili neophodna sredstva za lečenje malog Simona Vujovića.

Simon Vujović , star tri godine, boluje od tri vrste epilepsije. Kako bi ovaj dečak progovorio i prohodao neophodno je lečenje u inostranstvu za koje su potrebna velika novčana sredstva. Simon Vujović je unuk sveštenika Milisava.

HAJDE DA ZAJEDNO POMOGNEMO!

Žiro račun za uplatu (Banka Intesa)
Dinarski 160600000109717040
Devizni: IBAN RS 35160600000109717428

Na dečijem igralištu u Novoj koloniji u Lučanima, u nedelju, 16. maja, odigrana je fudbalska utakmica između ekipa Nova i Stara kolonija, koje su činili dečaci i devojčica, 2012.godište i mlađi. Starokolonci su pobedili rezultatom 1:0. Pobednički gol postigao je Viktor Marić, ali rezultat je ovoga puta bio u drugom planu. Fer plej, dečije druženje, puno igralište gledalaca, posluženje za svako dete i lepo raspoloženje među svim prisutnima su vrednosti koje su pobedile tog dana. Iznad svega, trijumfovala je humanost, jer su učesnici i gledaoci zajedno uspeli da prikupe 42.050 din za Simonovo lečenje.

I mali Pavle, sin sveštenika Dalibora Miloševića (paroha u Кamenici Čačanskoj), u saradnji sa fondacijom „Delije“, a za pomoć malom Simonu Vujoviću, postavio je na aukciju dres fudbalera Crvene Zvezde, Aleksandra Кataia, koji je dobio od njega lično na utakmici u Lučanima.

BASKETOM U HUMANU MISIJU

U subotu, 22. maja, sa početkom u 15 časova, Udruženje „Dragačevsko sunce“ iz Guče će organizovati humanitarni turnir u basketu na sportskim terenima u Guči, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika nadmetanje će biti u sportskoj hali Srednje škole.

Sva prikupljena sredstva će biti usmerena za pomoć Simonu. Udruženje „Dragačevsko sunce“ je uputilo poziv svim sugrađanima da se priključe humanoj akciji. Kako je najavljeno, broj ekipa je neograničen, a timovi mogu imati i više od tri člana. Uplata po ekipi je 1.000 dinara. Prijave će se primati do početka žreba. Sve informacije se mogu naći na društvenim mrežama. Prijava ekipa i dodatne informacije u kafeu „Hemingvej“ i na broj telefona 063/75-17-885.

DOPRINOS PRUŽILI I NAJMLADJI

Humanitarnoj akciji su se pridružile i predškolske ustanove „Bambi“ Guča i „Naša radost“ Lučani, kao i predškolske grupe iz Kotraže, Goračića i Donjeg Dubca. Zajedno sa svojim vaspitačima, svojim ručicama izradili su nešto korisno i shvatiti pojam ,, humanost“. Novac prikupljen od prodaje dečjih ručnih radova na humanitarnom bazaru biće uplaćen na račun malog Simona. Ova humana akcija je organizovana pod sloganom: „Širimo dobrotu, humanost, drugarstvo, zasijajmo kao zraci Sunca i pomozimo Simonu“.

ŠIŠANJE ZA SIMONA

U svim frizerskim salonima u Guči u ponedeljak i utorak, 24. i 25. maja, biće organizovana humanitarnu akciju „Šišanje za Simona“. Sav novac od šišnja biće uplaćen na račun za lečenje Simona Vujovića.

Radio D Lucani / ČaGlas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.