Dragačevo Region

„ДРАГАЧЕВСКО СУНЦЕ“ ПОКРЕНУЛО АКЦИЈУ ПРИКУПЉАЊА НОВЦА ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАРИЦЕ ЧИКИРИЗ ИЗ РТИЈУ

ЗА ОПЕРАЦИЈУ КИЧМЕ НЕОПХОДНО 20.000 ЕВРА

Удружење „Драгачевско сунце“ је ових дана покренуло нову хуманитарну акцију којом настоји да помогне Марици Чикириз из села Рти, код Гуче, да прикупи средстава за операцију кичме на приватној клиници „Атлас“ у Београду.

Марицa Чикириз из села Рти, код Гуче

На лекарском прегледу на Институту за ортопедију Бањица који је обављен 2018, Марица Чикириз је након 38 година сазнала да је њена дијагноза са којом је одрасла: церебрална парализа spastica – невалидна. Неподношљиви болови у кичми, који су третирани физикалним третманима и различитим врстама лекова против болова, и даље не престају, а опште здравствено стање се погоршава због неодговарајуће терапије.

Након безуспешног лечења у државним болницама и информације да не постоји стручњак у државној здравственој установи који би могао да јој помогне, Марица је по препоруци посетила приватну клинику „Атлас“, где је установљено да јој неопходна операција кичме. Оперативни захват је захтеван и подразумева ширење суженог кичменог канала, који је узрочник отежаног ходања и болова у кичми који се рефлектују на цело тело, онемогућавајући Марици кретање и стварајући додатне тегобе. Операција и постоперативно лечење, према предрачуну са клинике, кошта 20.000 евра.

Марица је незапослена, живи у осмочланом домаћинству у селу Рти и није у могућности да самостално прикупи новац. Једини приходи у њеном домаћинству су туђа нега и пензија оца, који се већ девет година лечи након операције тумора плућа.

„Не смемо дозволити да тешка економска ситуација у нашој држави и читавом свету успава хуманист у нама, напротив, можда је ово баш време када би требало да мислимо једни о другима више него иначе! Не заборавите да наше мало неком може бити много – нашим малим корацима, заједно можемо да стигнемо до великог циља! Придружите нам се и подржите нашу хуманитарну акцију, како бисмо заједно помогли Марици да оде на дугоочекивану операцију и направи следећи корак самостално и без несносних болова“, поручују из Удружења „Драгачевско сунце“.

Уколико сте у могућности, свој допринос овој хуманитарној акцији можете пружити уплатом средстава на следеће бројеве рачуна: динарски 200 113120959 84 и девизни рачун РС352000000107558250913

За све додатне информације заинтересовани могу да се јаве на број мобилног телефона 063378998 (Слободан Сретеновић), путем Инстаграма @dragacevsko_sunce, као и на имејл адресу dragacevskosunce.guca@gmail.com.
В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.