Kultura

DRUGA STRANA SVEGA – dokumentarni film Mile Turajlić

Filmski program Doma kulture

DRUGA STRANA SVEGA – dokumentarni film Mile Turajlić

Srbija, Francuska, Katar, 2017, 104 min

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti. Započinjući intimni razgovor sa svojom majkom o ovoj političkoj razdelini u njenom stanu, rediteljka trasira priču o podeljenoj kući i zemlji progonjenoj duhovima prošlosti. Hronika nekoliko generacija jedne porodice u Srbiji prerasta u portret jedne aktivistkinje u vreme velikih previranja, preispitujući odgovornost svake generacije da se bori za svoju budućnost.

Režija: Mila Turajlić

Posle projekcija sledi razgovor sa publikom. Učestvuju: Srbijanka Turajlić, Mila Turajlić, Aleksandra Milovanović (montažerka filma). ULAZ SLOBODAN

 

Film „Druga strana svega“ proglašen je za najbolji dokumentarni dugometražni film 30. Festivala IDFA u Amsterdamu, jednog od najznačajnijih i najprestižnijih festivala dokumentarnog filma u svetu, što je ogroman uspeh srpske dokumetaristike. Film je fantastično primljen i od domaće pubilke: na premijer u Sava Centru u okviru Festivala autorskog filma, videlo ga je 3.500 ljudi, a za projekcije u Kulturnom centru Beograda danima se tražila karta više. Ovo je prva produkcija kanala HBO Europe sa Srbijom.

Razgovor gošći sa novinarima  je u petak 2. februara u Maloj sali u 19:00.

Petak, 2. februar 2018.

Velika sala u 18:00

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.