Aktuelno Društvo

DVERI OBELEŽILE SVETSKI DAN PORODICE

Pokret Dveri danas je obeležio Svetski dan porodice, gde je, na konferenciji za medije, lider ove stranke Boško Obradović naglasio da bi porodica trebalo da bude epicentar društvenog sistema, a kako je istakao sada je nezaštićena od države i jedino adekvatno rešenje, prema njegovim rečima, jeste formiranje ministarstva za brigu o porodici.

– Porodica bi trebalo da bude ponovo osvetljena, kao politika budućnosti, kojom bi trebalo da se bavi jednja vlast. Toga neće i ne može biti dok ne bude formiranio ministarstvo za brigu o porodici u Vladi Republike Srbije, koje bi trebalo da centralizuje sve te aktrivnosti koje se tiču stavljanja porodice na prvo mesto – rekao je obradović iu prokomentarisao da bi vlast trebalo da vodi računa o borba protiv bele kuge, podršci rađanju, pomoći mladim bračnim parovima i rešavanju njihovih stambenih pitanja, da brine o samohrtanim roditeljima, staračkim i samačkim domaćinstvima. Kako su Dverjani istakli, oni posebno insistiraju na usklađivanju rada i roditeljstva
– Država bi trebalo da podrži svaku kompaniju spremnu da izađe u susret roditeljima, omogući fleksibilno radno vreme, zaposli jednog člana porodice u onoj gde su svi nezaposleni, da na taj način podrži te socijalno – odgovorne i državne, i privatne, kompanije – reklao je lider Dveri.
On je zaključio da bi najkonkretnija ekonomska mera bilo reformisanje poreskog sistema, za koje se Dveri zalažu, po kome bi svakom novom bračnom paru i svakoj porodici koja dobije dete, bio manji porez na zarade i na imovinu.
I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.