Društvo

”ЕСТРАДА МЕЛОС“ ПРОСЛАВИЛА 54. РОЂЕНДАН И УСЕЉЕЊЕ У НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ

– Добили смо јак ветар у леђа. Намеравамо да приређујемо више концерата, а нашем граду недостаје фестивал народне музике. То ће нам бити приоритет – најављује Бобан Благојевић Шицер, председник Удружења професионалних музичара и естрадних радника ”Естрада Мелос” Чачак.

Шицер са пријатељима и колегама

Поклопила су се два лепа догађаја. Чачанска ”Естрада Мелос” прославила је 54 године постојања и усељење у нове просторије. Њихово седиште од сада је у новоизграђеној стамбеној згради у Глишићевој улици. Биће отворене од 9 до 15 часова.

– Ово је јединствен пример у Србији да једно музичко удружење има просторије у самом центру града. Био сам пресрећан, када сам добио позив за прославу и усељење. Од 16. године сам члан удружења ”Естрада Мелос”. Тако сам остварио радни стаж и социјално осигурање. У 57. години живота, имао сам 41 годину радног стажа. Једно време сам био и уредник Издавачке куће ”ПГП-РТС”.

За све те привилегије, делом дугујем и ”Естради Мелос”. Хвала им за све што су за нас учинили, поготову седамдесетих и осамдесетих. Сада сам, вероватно, један од најстаријих, живих чланова – каже легендарни композитор и хармоникаш Миша Мијатовић.

За прославу 54. годишњице и усељења у нове просторије, 22. јуна, додељене су повеље пријатељима, члановима и свима који су помогли рад удружења. Нису заборављени ни музичари који више нису живи. Повеље су уручене породицама Срећка Јововића, Мирослава Радовановића, Добривоја Топаловића, Томислава Чоловића, Родољуба Спасојевића, Милана Бабића, Часлава Ђоковића, Мишуле Петровића, Драгана Алексића…

Јелена Топаловић

– Хвала свим музичарима, ”Естради Мелос” и Граду Чачку за све што су учинили да сачувају успомену на мог оца – порука је Јелене Топаловић, ћерке Добривоја Топаловића. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.