Dragačevo Region

ФОНД ЗА ПОМОЋ ТАЛЕНТОВАНИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА ДРАГАЧЕВА НАГРАДИО МЛАДЕ ЕКОЛОГЕ

На самом крају ове школске године, Удружење „Нaше Драгачево“ и Фонд за помоћ талентованим ученицима и студентима Драгачева спровели су још једну акцију подршке талентованим ђацима основних школа. На предлог Основне школе „Академик Миленко Шушић“ у Гучи, награђени су чланови школске Еко-секције: ученик 3. разреда Филип Николић из Живице, ученица 6. разреда Ксенија Ђурђевић из Ртију (најбољи млади еколог у 2022. години) и ученица 5. разреда Наталија Томић из Гуче, најбољи млади еколог у 2023. години.

Ученица 5. разреда Наталија Томић је награђена сетом књига „Историја српског народа“ др Владимира Ћоровића. Ова вредна и посвећена ученица се, поред сјајног успеха у свом редовном школовању, истакла и у активностима Еко-секције, чији је члан од првог разреда, прикупљајићи велике количине чепова за иницијативу „Чеп за хендикеп“, као и пет-амбалаже и лименки за „Еко-острво“ које је зашивело ове године.

И прошлогодишња шампионка Ксенија Ђурђевић постигла је одличне резултате кроз ангажовање у школској Еко-секцији и у овој години, а ништа мање није био запажен ни рад Филипа Николића у области рециклирања отпада. Он су за постигнуте резултате награђени пакетима слаткиша и пригодним шољама и сувенирима.

– Међу бројном децом из школске Еко-секције, која остварују одличне резултате, Наталија, Ксенија и Филип су се посебно истакли својом посвећеношћу и упорношћу, али то не умањује ни допринос остале деце – еколога, која ће уз још мало додатног труда бити награђена за своје ангажовање првом наредном приликом. Сарадња нашег Удружења са ОШ „Академик Миленко Шушић“ у Гучи је годинама изванредна и јако смо поносни на то, а посебно због тога што смо и у овој години заједно урадили много тога доброг за нашу заједницу и ђаке. Похваљујемо овом приликом све чланове Еколошке секције Основне школе у Гучи – рекао је Милан Парезановић, председник УО Удружења „Наше Драгачево“.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.