Grad

ГРАДЊА ЗАТВОРЕНОГ БАЗЕНА ПОЧИЊЕ СЛЕДЕЋЕГ ЛЕТА?

ПРЕДВИЂЕНИ РАЗНОВРСНИ САДРЖАЈИ НА 10.000 КВАДРАТНИХ МЕТАРА

Изградња затвореног олимпијског базена на локацији поред Института за воћарство, требало би да почне следећег лета. Скупштина града Чачка је 2018. усвојила Плански акт „Центар“, решени су имовинско-правни односи, будући да је део земљишта био у државној и својини три физичка лица, расписана је јавна набавка за идејни пројекат, а према речима градоначелника Милуна Тодоровића, на пролеће ће бити завршен и главни пројекат.

– Мислим да ћемо на пролеће, најкасније на лето, почети и градњу затвореног базена са свим садржајима. Пројекат се у међувремену проширио, више није 7.500 квадратних метара, већ скоро 10.000. Разлог је што смо видели да нам треба још садржаја, пре свега мања купалишта, брчкалишта за малишане… Базен ће имати и друге садржаје, за скокове у воду, за роњење на дах, све то захтева посебне стандарде… Надам се да ћемо за годину и по имати један од најлепших базена у Србији – рекао је Тодоровић.

Још се не зна колико ће ова инвестиција коштати, јер се чека завршетак главног пројекта.

– Нажалост, цене расту, из дана у дан… Када буде завршен пројекат имаћемо комплетне цене за грађевински део, као и за загревање воде и простора. Биће постављени соларни панели и топлотне пумпе, како би трошкови одржавања били што мањи, тако да цена карте буде прихватљивија за све кориснике – рекао је градоначелник Чачка.

В. Т. 

Фото: из идејног пројекта, Кабинет градоначелника

One thought on “ГРАДЊА ЗАТВОРЕНОГ БАЗЕНА ПОЧИЊЕ СЛЕДЕЋЕГ ЛЕТА?

  1. Можда највећи пројекат у последљих 50година у Чачку. Свакао треба бити детаљан, прецизан пројекат, како не би дошло до проблема у изградњи ,а и после при коришћењу, али свакако треба се мало убрзати како због цене , где грађевиски материјали расте невероватно високо, а и због изјава које су дате о року почетка радова где је речено јавно на свим локалним медијима да крајем ове или почетком наредне године почиње изградња, а сада се пролонгира рок за лето,… Ништа злонамерно свима је јасно да ће овај пројекат бити реализован чим је откупљен део плаца Инситута за воћарство, срушена „Монтана“,…али моје мишљење да треба наћи начина како убрзати “ бирократске“ послове (детаљна израда пројекта, израда тендера, обезбеђивање предуслова,…), не само на овом пројекту већ и многим другим. Још једном ништа злонамерно, веома се радујем( нисам члани ни једне политичке опције нити ме то интересује).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.