Grad

На Градском већу разматрано извршење буџета за првих шест месеци

За текућу годину усвојен је буџет Града у износу од 4.795.000.000, а првим ребалансом, на последњој седници Скупштине Града буџет је увећан за 158 милиона динара. На данас одржаној седници Градског већа, већници су разматрали извршење буџета за првих шест месеци текуће године. Констатовано је да су, за првих шест месеци, остварени приходи од 2.134.000.000 динара, што је 44,08 одсто  у односу на планирана средства. Из градске касе утрошена је 1.879.000.000 динара, што је 37,94 одсто у односу на планом предвиђен буџет.

Архива

-Ове бројке говоре о добро планираном буџету. Бележимо нешто више од шест одсто прихода од расхода, али нас до краја године очекују велике инвестиције и трошење новца из градске касе. Највећи приход, и током протеклих шест месеци је од  пореза на зараде. У градску касу слило се 47,2 одсто од планираног по овом основу, што доказује да је више запослених и више прихода од пореза на зараде. Управо то дефинише и нашу дугорочну политику са приоритетом запошљавања наших младих суграђана, а самим тим и све више новца у буџету Града – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић након седнице Већа.

Већници су данас донели одлуку о линијском градском и приградском превозу. Дефинисане су 42 линије, пет градских и 37 приградских, које ће покривати 693 километра. Новина је да је поново враћен приградски превоз кроз Кулиновачко поље, односно поново уведена линија Прељина – Чачак.

Ча Глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.