Grad

ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ О СУТРАШЊЕМ ПРОТЕСТУ „ДАХ НА ДАР“

ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ О СУТРАШЊЕМ ПРОТЕСТУ „ДАХ НА ДАР“

Поводом сутрашњег протеста за чистији ваздух у Чачку, под називом “Дах на дар“, градоначелник Чачка Милун Тодоровић изјавио је да су најављени протести потпуно легитимни и наравно да људи када се осећају угроженима треба да протестују. Он се сложио са организаторима да ова тема није за политизацију, већ да је то проблем свих Чачана, који заједнички треба да се решава, али сада видимо да се и овакве теме максимално политизују,рекао је градоначелник Чачка.

МИЛУН
МИЛУН

-Ово је град свих нас, сви ми живимо у Чачку и удишемо исти ваздух. И моја деца и нечија туђа, и зато сви заједно треба да дођемо до решења како да нам буде боље. Али, свакако нисмо седели скрштених руку и за протеклих скоро пуних осам година радили смо на решавању овог проблема. Затворили смо скоро све котларнице, у самом центру града, на чврсто гориво, угаљ и мазут, међу њима су „Просвета“, „Шумадија“, котларница код наших факултета, као и котларница „Пролеће“у самом центру града. Добили смо око 22 милиона евра бесповратне инвцестиције од „Србијагаса“ за гасификацију. Остали смо у обавези да још 167 километара секундарне мреже гасовода урадимо на нашој територији, чиме ће комплетна територија Чачка бити гасификована. У градској зони тзренутно је активно 11.400 индувидуалних ложишта на чврста горива, што је битан податак. Наша намера је да се еколошки прихватљиво гориво користи у нашем граду. Имамо око 10.000 корисника даљинског грејања нашег ЈКП „Грејање Чачак“, међу којима је 600 привредних субјеката. Много тога се радило и на другим нивоима, посађено је око 5.000 стабала, а у тим акцијама учествовало је и много наших друштвено одговорних приватника, и то је сјајна ствар. Наравно, са акцијом пошумљавања настављамо и даље.

Сви живимо у овом гарду и сви ми желимо да удишемо чист и здрав ваздух, јер се то директно односи на здравље свих нас и наше деце. Не морамо причати о мерењима, ми сви видимо, знамо и осећамо, када је облачно, када се облаци спусте на наш град и нема ветра да загађење постоји  и то је неспорно. Али, желимо и предлоге. Желимо да чујемо шта је то што бисмо још могли да урадимо, а да нисмо, да би нам свима у граду било боље, али од оних који су компетентни, а не од оних који се „у све разумеју“ и који долазе из различитих крајева Србије да „бране наш град“ од нас који у њему живимо – рекaо је Тодоровић.

Извор: КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.