Grad

GRADSKA BIBLIOTEKA PROSLAVILA 172 GODINE POSTOJANJA

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” danas je obeležila Dan ustanove, 172 godine postojanja i godinu dana rada u novoj zgradi. Na ovaj dan rođen je i Vladislav Petković Dis.

-Danas nam je zadovoljstvo da prvi put u novoj zgradi Biblioteke prosavimo godišnjicu rada naše ustanove. Beležimo 172 godine od osnivanja prvog Čitališta u Čačku, kao i godinu iza nas.Prošla godina je bila dinamična, kroz naš rad, programe, ali pre svega kroz preseljenje u novu zgradu opravdali smo svoj rad – rekao je direktor Bogdan Trifunović.
On je rekao da je Grad Čačak je učinio veliku stvar za našu kulturu, jer je finansirao projekat biblioteke koja je jedna od najlepših u Srbiji.

Grad Čačak je posle decenija želja i potreba čitaoca iz Moravičkog okruga, uspeo da prošle godine adaptira zgradu Doma JNA za potrebe Gradske biblioteke, ali u njoj se nalazi i Gradsko pozorište – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović i čestitao ovaj dan svim čitaocima i zaposlenima u biblioteci.

-Svojim prostornim kapacitetima, smeštanjem materijala, prostorom za programe čini mi se da smo zaista značajnio unapredili kulturnu sliku našeg grada – rekao je Trifunović.

Na katalogu biblioteke nalazi se 156. 000 obrađenih knjiga, ali ih ne poseduje sve, jer neka odeljenja tek bi trebalo da se formiraju. U 2019. godini Gradska biblioteka je učlanila 6.604 nova korisnika, što je za 11 odsto više nego 2018.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.