Društvo

OVE GODINE MALIŠANIMA POTREBNI PASOŠI ZA LETOVANJE U ULCINJU, CENA PROŠLOGODIŠNJA

Uskoro će u vrtićima početi prijava mališana za letovanje u odmaralištu u Ulcinju. Cena je letovanja ista je kao i prošle godine, ali će dodatni izdatak za roditelje predstavljati vađenje pasoša, za onu decu koja ih nemaju, jer su neophodni za prelazak granice.

Grad Čačak je u poslednjih nekoliko godine u odmaralište u Ulcinju uložio oko 20 miliona dinara, za adaptaciju i rekonstrukciju, kako bi ono bilo što kvalitetnije i sadržajno zanimljivije za decu.

-Urađen je travnati teren, odnosno veliko igralište, tartan podloga na odbojkaškom i košarkaškom igralištu. Ugrađeni su solarni paneli, koji će zagrevati vodu i deca će moći da se tuširaju napolju nakon plaže. Na oba objekta urađena je nova fasada, delimično je zamenjena stolarija – rekao je pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić. On ističe da je u planu i sanacija mokrih čbvorova, kao i zamena kreveta u sobama. Ove godine, delom i zbog situacije sa Korona virusom, akcenat je stavljen i na adekvatniju zdravstvenu zaštitu.

-Rekonstruisan je takozvani zdravstveni blok. Oformljena je soba za izolaciju, što je bio jedan od zahteva naših lekara- rekao je Milić.

Iako je o tome, za sada možda rano govoriti, Milić istiće da će zbog trenutne političke situacije u Crnoj Gori, gradsko rukovodstvo konsultovati nadležne organe o tome da li je bezbedno da deca putuju u Ulcinj. On je optimista i veruje da će mališani, kao i svake godine do sada, moći da uživaju u čačanskom odmaralištu.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.