Aktuelno Grad

GRADSKI VEĆNICI UTVRDILI EKONOMSKU CENA LETOVANJA DECE U ULCINJU

DSCN1269Gradski većnici su danas utvrdili ekonomsku cenu letovanja dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih škola u odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju za 2017. godinu. Ekonomska cena letovanja je 17.000 dinara.

Učešće roditelja u ekonomskoj ceni letovanja za dete predškolskog uzrasta i učenika osnovne škole do završenog četvrtog razreda iznosi 12.000 dinara i može se platiti u tri rate. Prva rata dospeva za plaćanje najkasnije 10 dana pre polaska na letovanje, a drugu bi trebalo uplatiti najkasnije deset dana nakon povratka sa letovanja. Poslednja rata se uplaćuje najkasnije u roku od 30 dana nakon povratka sa letovanja. Iznos rate je 4.000 dinara.

DSCN1287Za letovanje osnovaca od petog do osmog razreda, cenu od 17.000 dinara roditelj može da plati u četiri rate. Svaka rata iznosi 4.250 dinara.

Pravo na besplatno letovanje u dečjem odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju ostvaruje dete čiji je roditelj korisnik prava na novčanu socijalnu pomoć u skladu sa zakonom, dete bez roditeljskog staranja, kao i deca sa smetnjama u razvoju, pod uslovom da Interresorna komisija grada oceni sposobnost deteta za letovanje u uslovima koji su obezbeđeni u odmaralištu.

Pravo na letovanje o trošku gradskog budžeta ima svršeni učenik osmog razreda osnovne škole sa sedištem na teritoriji Grada Čačka, nosilac Vukove diplome.
Govoreći o ekonomskoj ceni letovanja dece, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je naveo da će ove godine u Ulcinju tokom letnje sezone boraviti oko 1.700 mališana. On je, takođe, dodao da je planirano da odmaralište „Ovčar“ bude otvoreno i van letnje sezone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.