Aktuelno Grad

GRADSKO VEĆE: PRIHVAĆEN PREDLOG PROGRAMA MERA PODRŠKE POLJOPRIVREDI

Na današnjoj, 56. po redu, sednici Gradskog veća utvrđen je predlog odluke o imenovanju direktora javnih komunalnih preduzeća „Vodovod” i „Parking servis”. Komisija je predložila Zorana Pantovića i Zorana Blagojevića kao jedine kandidate za direktorska mesta za mandatni period od četiri godine u navedenim javnim komunalnim preduzećima. Kada je reč o kandidatu za direktora u JKP „Moravac” Mrčajevci, konkurs će biti ponovljen, jer prispele dokumentacije (ukupno četiri) nisu validne, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović na konferenciji za novinare, koja je održana odmah nakon zasedanja gradskih većnika.

Gradski većnici su razmatrali i prihvatili predlog programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike za 2018. godinu.
– Po preporuci Ministarstva za poljoprivredu, proširili smo obuhvat mera podrške agraru. U ovoj godini će naši poljoprivrednici jedino za nabavku traktora aplicirati kod IPARD fondova, dok će za kupovinu ostale mehanizacije i opreme imati mogućnost da konkurišu za sredstva iz gradskog budžeta. Ponovo imamo meru za nabavku stočne hrane i veterinarskih usluga za odgajanje ženskih teladi, koja je postojala do pre dve godine – istakao je Todorović, precizirajući da je za ovogodišnje mere podrške poljoprivredi iz gradskog budžeta opredeljeno 50 miliona dinara.

Gradski većnici su razmatrali i prihvatili izveštaj o radu Centra za socijalni rad za 2017. godinu. Kako je naveo gradonačelnik Todorović, tokom prošle godine je registrovano 35 prijava vršnjačkog nasilja i 461 porodično nasilje.
– Grad Čačak i Centar za socijalni rad su u prošloj godini imali više od 87 miliona dinara realizovanih sredstava po raznim osnovama. Prošle godine smo po prvi put, po preporuci i prioritetu Centra, izdvojili novac za adaptaciju i proširenje porodičnog objekta – naveo je gradonačelnik Todorović, posebno naglašavajući da će Grad Čačak u ovoj godini utrošiti znatno više sredstava za socijalna davanja, precizirajući da je ostvaren značajan pomak u otvaranju novih mogućnosti za pružanje socijalne pomoći.

Gradsko veće je razmatralo i, između ostalog, usvojilo i predloge o izradi planova detaljne regulacije „Industrijska zona – Konjevići” i dela naselja Prijevor, uz reku Zapadnu Moravu. Prvi plan obuhvata 63, a drugi 73 hektara.
Gradski većnici su usvojili i predlog sportskih aktivnosti klubova i udruženja za 2018. godinu. Za te namene je opredeljeno 23,5 miliona dinara, što je Gradsko veće i prihvatilo.
– Od izdvojenih sredstava, 5,26 miliona će biti prebačeno čačanskom Sportskom savezu, za školski sport 1,75 miliona, nešto više od 3,2 miliona za dečiji korektivni sport za decu od četiri do 11 godina i za nabavku opreme za korektivnu gimnastiku više od 600 hiljada dinara – rekao je gradonačelnik Todorović.
V. S.

Оставите одговор