Aktuelno Grad

GRADSKO VEĆE USVOJILO IZMENE PRAVILNIKA O SUBVENCIONISANIM CENAMA KOMUNALNIH USLUGA

 

DSCN1674Većnici Grada Čačka su na današnjoj sednici, između ostalog,razmatrali i utvrdili predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom pristupne saobraćajnice za industrijsku zonu u Preljini.
– Budžetom Grada Čačka za 2017. godinu mi smo opredelili 25 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica i 100 miliona dinara za infrastrukturu. Prema nekim predračunima, zajedno sa PDV-om, rekonstrukcija i izgradnja saobraćajnice sa svim infrastrukturnim radovima u prvoj fazi trebalo bi da iznosi do 35 miliona dinara. Reč je o rekonstrukciji saobraćajnice koja vodi ka Konjičkom klubu, preko ulaska u industrijsku zonu, pa do trafo stanice. Druga faza obuhvata nastavak saobraćajnice u zaleđu industrijske zone (iza „Atrijuma“). Grad Čačak će raspisati javni poziv za izvođenje tih radova i nakon završetka procedure odabrati najpovoljnijeg izvođača radova – istakao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Većnici su usvojili i izmenu i dopunu pravilnika o subvencionisanim cenama usluga za osobe sa posebnim potrebama i za porodice sa troje i više dece.

DSCN1694Kako je naveo Todorović, reč je o dopuni pravilnika, koja će omogućiti porodicama sa troje i više dece ili detetom sa smetnjama u razvoju, inače korisnicima dečjeg dodataka, kako bi ostvarile određene povlastice prilikom plaćanja komunalnih usluga. Ovom vrstom prava biće obuhvaćene i osobe koje, pored stana, imaju i do jednog hektara imovine.

DSCN1676Grdsko veće je na današnjoj sednici, takođe, donelo pravilnik o finansijskoj podršci u visini od 55.000 dinara za decu poginulih roditelja u ratnim dejstvima 1991 – 1999. godine na području bivše Jugoslavije, kao i izmene pravilnika o ostvarivanju prava i pružanju usluga u socijalnoj zaštiti iz nadležnosti grada.

DSCN1682Gradska vlada je donela i odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Čačaka, a potom će biti raspisan javni poziv za učešće na konkursu. Za projektno izveštavanje je opredeljeno 6,7 miliona dinara, a za stručne skupove 300.000 dinara. Minimalni iznos odobrenih sredstava za projektno finansiranje je 250.000, a maksimalni do million I po dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.