Dragačevo Region

GUČA DOBIJA LUKSUZNI TURISTIČKI KOMPLEKS SA WELLNESS I SPA CENTROM

U TOKU PRVA FAZA REKONSTRUKCIJE HOTELA „NORDIC“


Rekonstrukcija hotela „Nordic“, nekada „Zlatne trube“ u Guči, počela je 1. novembra. Osim modernog izgleda, hotel će dobiti i nove smeštajne kapacitete, ekskluzivni restoran, a planirana je i izgradnja wellness i spa centra. Investitor radova je kompanija „Ocean Rental“ iz Ivanjice, koja će u rekonstrukciju hotela uložiti oko dva miliona evra.

Rekonstrukcija hotela „Nordic“ je počela renoviranjem restorana. Ovaj zanačajan turistički objekat u srcu Dragačeva će dobiti a-la carte restoran sa internacionalnom kuhinjom, na čijem će meniju istovremeno biti zastupljena i domaća tradicionalna jela, pre svega iz dragačevskog kraja, pod palicom šefa kuhinje Bobija Vulovića iz Ivanjice. Restoran će biti kompletno završen do 1. marta.

Izgradnja wellness i spa centra trebalo bi da bude započeta polovinom aprila. Projektna dokumentacija je završena i očekuje se izdavanje gradjevinske dozvole za predvidjene radove.

Projekat predvidja kompletnu rekonstrukciju hotela i izgradnju još jednog nivoa, čime će objekat dobiti još 15 apartmana. Kako navodi Bili Vulović, direktor Turističke organizacije „Dragačevo“, hotel „Nordic“ za sada raspolaže sa 130 kreveta i sve sobe će biti kompletno renovirane.

Rekonstrukcija hotela je izuzetno važna za razvoj turizma u dragačevskom kraju, a prvenstveno Guči, ocenjuje Vulović.

-Dolaskom firme „Ocean Rental“, otvara se novo poglavlje u daljem razvoju turizma. Guča i Dragačevo će dobiti jedan moderan i reprezentativan turistički kompleks, koji će osnažiti turističku ponudu dragačevskog kraja. U narednom periodu ćemo veću pažnju posvetiti razvoju rekreativnog i sportskog turizma, u čemu će nam značajno pomoći uvećani smeštajni kapaciteti, kao i moderni sadržaji kojima će raspolagati hotel „Nordic“. Nećemo zapostaviti ni manifestacioni turizam. Dragačevo i Guča imaju Dragačevski sabor trubača koji je postao svojevrstan turistitički brend, po kome su ovaj kraj i Srbija prepoznatljivi širom sveta – ističe direktor TO „Dragačevo“.

Hotel raspolaže kongresnom salom od 300 mesta i restoranom sa prostranom baštom od 1.000 kvadrata. Ima i dve event sale za organizaciju seminara, prezentacija, kao i svadbi, rodjendana i drugih sličnih skupova. Postoje i dve manje sale koje mogu da prime dvadesetak gostiju. Deca koja dodju u Guču na sportske pripreme ili rekreativnu nastavu imaće mogućnost da provedu deo slobodnog vremena uz stoni tenis, stoni fudbal i druge vrste sadržaja koje nude maksimalno opremljene igraonice.

Izvodjač radova je firma „Domtera“ iz Ivanjice, a projekat spoljašnjeg enterijera hotela „Nordic“ radila je „Domtera projekt inžinjering“. Završetak prve faze radova planiran je za kraj 2021, a proširenje smeštajnih kapaciteta i nadgradnja za 2022. godinu.

V. S.

Od kafane do modernog hotela

Hotel je izgradjen po projektu arhitekte Mihajila Mitrovića 1981. godine na mestu stare kafane „Orient“ koja je bila najstarija u Guči i Dragačevu. Hotel nije zadržao ime po prvobitnoj kafani, već je dobio ime „Zlatna truba“, jer se nalazi u Guči, prestonici trube.
Odlaskom u stečaj firme koja je gazdovala hotelom „Euroturs“, 2014. godine hotel kupuje norveško-srpski konzorcijum i daje mu ime „Nordic“. Hotel počinje da radi 2015. godine.
Vlasnička struktura u hotelu je promenjena 2020. godine, od kada počinju i ulaganja u ovaj objekat novog vlasnika – firme „Ocean Rental“ iz Ivanjice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.