Društvo

ХАПШЕЊА У БОСНИ, ЗБОГ НЕСТАНКА ДЕВОЈЧИЦЕ

САОПШТЕЊЕ ОДЕЉЕЊА ЗА МЕДИЈЕ И КОМУНИКАЦИЈЕ МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине, на основу информација Министарства унутрашњих послова Републике Србије – Управе за технику,  ухапсила је три особе које се сумњиче да су путем друштвене мреже „Тик Ток“ објавиле да су повезане са нестанком девојчице Данке Илић.

Припадници Службе за борбу против високотехнолошког криминала идентификовали су IP адресу корисника налога са територије Босне и Херцеговине који је уживо на „Тик Току“ изјавио да се девојчица налази код њега у подруму.

На основу те информације Федерална управа полиције Босне и Херцеговине  ухапсила је Б.Т, З.Т и М.Т., обавила претрес и утврдила да је информација коју је изнео осумњичени лажна.

Фото: Министарство унутрашњих послова

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине осумњичене ће у складу са законом привести надлежном тужиоцу на даље поступање.

Акција је спроведена у координиацији Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије, НЦБ Интерпола Београд, Министарства безбедности БиХ, Дирекције за координацију полицијских тјела Босне и Херцеговине, НЦБ Интерпола Сарајево и Федералне  Управе полиције Босне и Херцеговине, који су показали висок степен професионалности и брзо реаговали на информације добијене од МУП-а Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.