Društvo

ИМАМО 89 ГОДИНА И МЛАДИ СМО!

„Чачански глас“ одавно није гнездо духа паланке, оног ограниченог, ксенофобичног, плашљивог затварања у свопствене тарабе са повременим извиривањем код комшије преко плота… Осим подразумевајућег неговања оног препознатљивог genijus loci, заштиног знака сваког места који и Чачак баштини са многим специфичностима свог менталитета и духа, радујемо се успеху наших суграђана где год да живе и стварају у свету, а радују се често и они нама… И не само њих. Србија је мала земља великих људи и где год да стварају и остварују се, они су наше опште добро, наш капитал и својина, водиља и путоказ. Странице „Чачанског гласа“ су широм отворене за такве вредности и биће, с циљем да афирмишу највише домете, понуде узоре младима и утичу на њихова знања, систем вредности и животне изборе. Настојимо да наше перо не отупи, да видимо и сведочимо и добро и лоше, али то перо у нашем поимању новинарства мора да „лечи, а не убија“.     

О  нашем genijus loci сведочимо на разне начине из броја у број, кроз људе, догађаје, проблеме и њихова решења, пошто живимо у времену које ће засигурно у историји остати упамћено као епоха – „свако све зна“. Пандемија није успорила наш радознали дух, а надамо се и да неће. У редакцији професионалаца то никада није био проблем.

„Чачански глас“ данас, 16. јула, слави свој 89. рођендан. Редак и велики успех за писани медиј и на балканским просторима. Када се за некога каже да навршава девету деценију живота, обично се из културних обзира прећути помисао да је „при крају“. Мало је исписника који данас могу посведочити све његове мене и трајања, али их има, и они нас уверавају да су традиција и професионализам на нашој страни, али и документарна вредност правила да само написана реч остаје, јер без оног „црно на бело“, нема историјског извора у свим временима. У тих 89 година своје животе и професионалне каријере уградили су многи значајни људи, чувајући време, памћење, сведочанства. И наша је обавеза да то наставимо, јер знамо да, иако имамо 89. година, наш времешни хроничар je све млађи, спреман за изазове новог времена, и сећање на све оне који су се у те године уградили. Нарочито у сурет великом јубилеју, 90. рођендану, наредног 16. јула…

Зорица Лешовић Станојевић, главни и одговорни уредник „Чачанског гласа“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.