Društvo

Иван Ћаловић кандидат уједињене опозиције за градоначелника

Уједињена чачанска опозиција огласила се у уторак, 9. јула, тачно на 37. дан од локалних избора. У име пет опозиционих изборних листа, представљен је кандидат за градоначелника Чачка. Реч је о адвокату Ивану Ћаловићу. Његова кандидатура је заједнички договор група грађана „Иван Ћаловић – Истина и част“, и „Пробудимо Чачак – Павле Јелесијевић“, коалиција „Сви за Чачак“,  „Чачак против насиља и Нови ДСС“ и Покрета Двери.

Како је напоменуо др Душко Брковић, носилац листе „Чачак против насиља и Нови ДСС“, више од месец дана опозиција делује удружено. Удружени су и на конференцији за новинаре, 9. јула, представили свог кандидата за градоначелника. Том приликом Ћаловић је обећао Чачанима да неће изневерити њихово поверење које су му указали на локаним изборима, одржаним 2. јуна ове године.

– Апелујем на челнике Српске напредне странке у Чачку и Београду да се помире са тим да су доживели пораз на локалним изборима. Није ништа страшно не бити на власти и отићи у опозицију. Можда ће то бити добро за СНС у Чачку, јер ће у опозицији прочистити своје редове. Већ одавно су многи чланови СНС-а у Чачку незадовољни њиховим руководством и сигуран сам да су и многи од њих гласали за опозицију и да данас дају подршку политичким променама – навео је, између осталог, Иван Ћаловић. Он обећава да, уколико буде градоначелник, неће бити толерисани било какви видови корупције и криминала у редовима градске власти, нити ненаменског трошења народних пара. Уверен је и да у саставу пет изборних листа, које су га предложиле за првог човека Чачка има часних и стручних људи.

Доцент др Душко Брковић и адвокат Иван Ћаловић

– Чачак заслужује бољу градску управу и лепшу будућност. Од данас вам се, сви овде присутни, обавезујемо да ћемо на томе тимски радити и учинити све да оправдамо ваше поверење – обећао је кандидат уједињене опозиције за градоначелника.

Он је уверен и да нова Скупштина града неће моћи да буде формирана у законском року и зато ће избори бити поновљени.

– Не прихватамо прелиминарне резултате Градске изборне комисије, нећемо прихавтити ни коначне, ако буду исти као прелиминарни. Опозиција је победила у Чачку и то треба да прихвате, треба да доставе службене белешке, или да се формира посебна комисија да утврди да листа број седам није прешла цензус, да је број неважећих листића 0,7 одсто и да СНС има 48,32 одсто гласова – напоменуо је Ћаловић.

Он је потврдио и да је Виши суд усвојио и одлучивао о жалбама опозиције, а одбијала их је Градска изборна комисија. Остало је да ових дана буде донета одлука Вишег суда о жалби Покрета Двери.  

– Имам поверење у Виши суд и верујем да је институција која ради у интересу грађана! – напомиње Иван Ћаловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.