Sport

ИВАНА ЈЕ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

На скромној свечаности на атлетској стази јуче је уручено признање Ивани Илић, атлетичарки „ЧААК“ – а, као најуспешнијој спортискињи Моравичког округа за протеклу годину, по мишљењу спортских новинара из Горњег Милановца, Ивањице, Лучана и Чачка.

Ивани је пехар уручио почасни председник Удружења спортских новинара Града Чачка професор Александар Стефановић

-Ово признање ми представља додатну мотивацију за даљи рад. Настављам са тренинзима са још већим жаром, јер ме крајем августа очекује јуниорско Светско првенство – изјавила је Ивана, додајући да јој напорни тренинзи не падају тешко, јер зна да ће се све то једног дана исплатити.

По речима Срђана Јовића, једног од тренера у АК „ЧААК“, Ивана представља узор за око 50 девојчица и дечака у овом клубу подељених у атлетске школе А, Б и Ц и њени резултати су допринели повећаном интересовању за атлетику у нашем граду.

-Ради се о веома одговорној девојци која се професионално односи према атлетици. Зато је и направила овакве резултате. Врхунац је постигла освајањем сребрне медаље на јуниорском Европском првенству на 100 метара. То је био велики успех за наш клуб, град и српску атлетику – изјавио је Иванин тренер Драган Дуканац, нагласивши да је циљ учешће на летњим Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Идуће године ова девојка из Горњег Милановца прелази у сениорску конкуренцију. Прво велико такмичење у тој категорији биће Светско првенство у дворани чији је домаћин Београд, а затим и наступ на Европском првенству на отвореном у Немачкој.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.