Ivanjica Region

Ивањица: СКУПЉИ БОРАВАК ДЕЦЕ У ВРТИЋУ

СКУПЉИ БОРАВАК ДЕЦЕ У ВРТИЋУ

Пише Јелена Савић

На седници Општинског већа, одржаној у понедељак, 22. јануара, између осталог, усвојен је Програм одржавања јавних и некатегорисаних путева за ову годину на територији општине, поскупљење смештаја деце у вртић и подржана иницијатива за отварање два нова смера у Техничкој школи.

Момчило Митровић (фото: Ј.С.)

С обзиром на на то да Ивањица има 170 километара општинских, више од 1.000 километара некатегорисаних путева и више од 200.000 метара квадратних јавних површина, годишњи  Програм одржавања је веома значајан.

-Са нашим скромним буџетом тешко је распоредити и ускладити све на терену. У разговору са представницима месних заједница донели смо овај програм који се тиче насипања, ревитализације и одржавања. Све то ће моћи да се реализује у случају да буде нормална година односно, да нема временских непогода, и  да све функционише како треба да буде. У уговоре ћемо додати више од 10% додатних радова за путне правце које смо можда изоставили, да можемо на зборовима грађана договорити још неке правце да се ураде. Што се тиче градских саобраћајница, сваке године радимо нове путне правце, пресвачимо стари асфалт, крпимо ударне рупе и трудимо се да буде функционално. Сама зима није била проблематична, али мраз прави проблеме. Где год је било пукотина у асфалту, лед се шири и направи ударне рупе, изјавио је председник општине Момчило Митровић после седнице. Он је објаснио и да је с обзиром на раст свих цена, одлучено да се повећа економска цена услуге боравка деце у Предшколској установи „Бајка“ за 10%. Рекао је да се, и поред тога што вртићи са повећањем плата и трошкова коштају око 250 милиона динара, труде да родитељи и даље не плаћају неку велику цену. Иначе, родитељи сносе свега 15% од економске цене и сада ће са овим поскупљењем издвојити 5.520 динара за једно дете.

Веће (фото: Ј.С.)

Већници су подржали иницијативу наставничког већа Техничке школе за отварање два нова смера у овој установи.

-У сарадњи са Техничком школом и Школском управом у Чачку донели смо одлуку да отворимо одељење техничара за друмски саобраћај и одељења електро – техничара. Првенствено због потреба привреде а и због чињенице да доста децеиз Ивањице иде у Ужице и Чачак да се школује. Уколико добијемо сагласност Министарства просвете задовољићемо потребе привредника и поштедети родитеље плаћања домова и станова за децу, казао је Митровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.