Ivanjica Region

ЗАХТЕВИ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНО САМОЗАПОШЉАВАЊЕ ДО 17. ЈУЛА 

Општина Ивањица и чачанска Филијала Националне службе за запошљавање расписале су јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање у овој години. Опредељено је укупно 7,5 милиона динара за реализацију ове мере у текућој години.

Субвенција је намењена незапосленима са територије општине Ивањица који се воде на евиденцији Испоставе Ивањица  и имају завршену обуку за развој предузетништва. Додељује се у једнократном износу од 300.000 динара, односно 330.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос. Незапослени који оствари право на субвенцију  у обавези је да обавља регистровану делатност и по том основу измирује доприносе за обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци, почев од дана отпочињања обављања делатности.

Право на субвенцију може се остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, у складу са законом, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 300.000 динара, односно 330.000 динара у случају када су подносиоци захтева особе са инвалидитетом.

Захтев са бизнис планом и документацијом подноси се ивањичкој испостави Националној служби за запошљавање, Ул. Вукадина Стојановића бр.6, непосредно, путем поште или електронским путем на прописаном обрасцу.

Информација о мери  и делатностима које не могу бити субвенционисане, као и образац захтева са бизнис планом могу се добити у Националној служби за запошљавање–Испостави Ивањица, на сајту Националне службе за запошљавање www.nsz.gov.rs , на сајту Општине Ивањица www.ivanjica.gov.rs

Последњи рок за подношење захтева са бизнис планом је 17. јул.

Припремила: Јелена Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.