Grad

IZ ZZJZ KAŽU DA NISU MOGLI DA RADE ANALIZE DOK JE ČIŠĆENJE LUPNJAČE BILO U TOKU

Nakon što je Miloš Stevanić direktor SC “Mladost” rekao da Zavod za javno zdravlje na njegov zahtev od 30. juna nije uzorkovao vodu u Zapadnoj Moravi, ova zdravstvena ustanova se oglasila saopštenjem da to nije bilo ni moguće jer je čišćenje Lupnjače bilo u toku, a tada, kako piše u saopštenju, uzorkovanje nije imalo svrhu.

Zavod za javno zdravlja (ZZJZ) saopštio je danas da u periodu od 24. juna do 9. jula nije vršio redovno sedmično uzorkovanje i laboratorijska ispitivanja površinske vode reka Lupnjače (na mestima ispod kompanije “Sloboda” i na ulivu u Zapadnu Moravu) i Zapadne Morave (50 metara ispod uliva Lupnjače i kod SC “Mladost”) na sadržaj masti i ulja, koja obavlja na zahtev grada Čačka, zbog najavljenog čišćenja reka Lupnjače i Zapadne Morave na mestu uliva reke Lupnjače.

Kako je navedeno u saopštenju ZZJZ, u datim okolnostima Zavod za javno zdravlje Čačak će, piše u saopštenju, početi uzorkovanje i laboratorijsko ispitivanje uzoraka površinske vode reke Zapadne Morave kod SC „Mladost“, posle dobijanja informacija iz te ustanove da su stvoreni uslovi za početak uzorkovanja, a u cilju određivanja kvaliteta, odnosno ekološkog statusa reke Zapadne Morave i davanja stručnog mišljenja o mogućnosti korišćenja u rekreativne svrhe.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.