Dragačevo

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ У ОМЛАДИНСКОЈ КАТЕГОРИЈИ

На позорници Културног центра општине Лучани, Гуча, одржано је Такмичење омладинских трубачких оркестара. Надсвиравала се трубачка младост и будућност Драгачевског сабора трубача.

Стручни жири је бирао најбоље између осам трубачких оркестара.

Најбољи трубачки оркестри по оцени стручног жирија су: оркестар Браће Илић из Честобродице (први), оркестар Сава Трајковића из Загужања (други) и оркестар Дарка Ивановића из Владичиног Хана (трећи).

Први трубач по оцени стручног жирија је Мануел Аметовић из истоименог оркестра (Алексинац). Други је Стефан Илић из оркестра  Браћа Илић из Честобродице. Трећи омладински  трубач је Александар Илић из оркестра Александра Илића из Стубла.

Најбољи трубач омладинац  је добио трубу, дар  Културног центра Гуча, организатора програма сабора, а најбољи омладински оркестар бубњем  је даровао  наш пријатељ, фирма „Стаклореклам“ из Лучана. Три прва оркестра и три прва трубача добили су плакете Културног центра.

Најбољем омладинском трубачу, награду је уручио његова Екселенција амбасадор Републике Кипар у Београду, господин Димитриос Теофилакту. Такође, господину амбасадору, организатор програмског садржаја на Сабору трубача, Културни центар, уручио је плакету Сабора у знак захвалности и сећање на боравак у Гучи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.