Ivanjica Region

ЈОВАНА БОРОВИЋ НАЈЛЕПША ЕВРОПЉАНКА

  ЈОВАНА БОРОВИЋ НАЈЛЕПША ЕВРОПЉАНКА

На најпрестижнијем интернационалном такмичењу за девојке до 19 година “Miss Eco Teen International” у Египту, Ивањичанка Јована Боровић изабрана за Miss Eco Teen Europe. Титула јој је додељена за целокупан ангажман на овом такмичењу од 4. до 12. децембра у Марса Аламу. Подразумевао је низ активности а нагласак је на еколошким са циљем да се подигне свест људи о важности чувања животне средине, одрживости природних ресурса али и ширења еко туризма.

-Сматрам да самим тим што сам добила шансу да учествујем на таквом такмичењу и представљам Србију, као и ова титула је велики успех и за мене и за компанију. Захвалила бих се госпођи Весни Југовић, председници “Miss Yu” компаније што је заједно са својим тимом препознала у мени вредност за тако нешто. Организација и брига о учесницама је заиста била сјајна. Упознала сам девојке из читавог света и много сам срећна због тога. Све у свему предивно искуство. Моја мисија у области екологије и заштите животне средине се наставља и зато и даље апелујем на све да чувају и воле природу, изјавила је Јована за Чачански глас.

“Miss Eco Teen International” је међународно такмичење у лепоти које окупља представнице различитих култура и традиција из свих крајева света. Такмичење је под покровитељством Уједињених нација. Јована се нашла на овом такмичењу иако о избору за мис никада није размишљала. Пријавила се на наговор ближњих и својих пријатеља да бар покуша, и ушла у ужи избор за Мис Србије, који организује компанија „Miss Yu“. Међутим, њен еколошки ангажман „препоручио“ ју је за такмичење у Египту.

-Бодовала се лепота али пресудније је колико познајемо екологију, колико се залажемо за њу и подизање еколошке свести. Након тога ту је понашање, образовање, самопоуздање, познавање опште културе, историје и традиције земље. Иначе, ја сам члан тима у мојој школи, ивањичкој Гимназији, који спроводи пројекат „Еко патроле у општини Ивањица у функцији заштите животне средине“. Он подразумева детекцију и уклањање дивљих депонија али многе друге еколошке активности током године, тако да ми је ова материја и те како позната.

Будући да је завршна година Гимназије, Јована увелико размишља о свом позиву. Каже да јој је једна једина жеља да студира медицину.

J. С. (фото: архива саговорнице)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.