Društvo Kultura

КАДА ЈЕ СРЦЕ ПУНО…

ПРЕДРАГ КАТАНИЋ: “ВЕРУЈЕМ ДА САМ ВЕЋ ДУГО У СЕНЦИ “STAR DANCE”-А”

Плесни клуб “Star Dance Studi” је прошлу годину завршио традиционалним новогодишњим концертом у великој сали Културног центра (Дома културе). Публика је имала прилику да ужива у игри најбољих плесача, али и да их награди громогласним аплаузом, а поред “Star Dance”-а, наступили су и њихови бројни гости, међу којима су били и Удружење за неговање народне традицијеЕтнос”, Немања Радовановић који је у октобру организовао први Танго фест у Чачку, као и плесачи балетских студијаАдађо Аси “Force”. На самом почетку 2023. о још једном успешном концерту и овогодишњим плановима овог клуба разговарали смо са председником “Star Dance”а Предрагом Катанићем, који се овога пута посебно осврнуо на одличну сарадњу са Међуопштинским удуржењем глувих и наглувих.

Предраг Катанић, председник “Star Dance ”-а, познат и као интернационални плесни судија, модератор и водитељ програма, који је учествовао на великим плесним такмичењима, наглашава да је после две године короне, која је потпуно затворила све активности социјалног живота, па и клуб, 2022. за овај студио била веома успешна.   

– У септембру смо уписали 21. генерацију наше школе, имали смо добар одзив нових чланова, са којима смо почели да радимо 1. октобра, а прошлу годину смо крунисали феноменалним концертом, 28. децембра, на великој сцени Културног центра. Карте су биле распродате 15 дана пре концерта, а програм у трајању од сат и по времена био је веома богат, будући да је “Star Dance ” у међувремену проширио активности захваљујући својим сарадницима из области фолклора, салсе, танга, балета, kangoo jumps фитнес програма. Дакле, поред стандардних плесова, “Star Dance ” организује часове салсе, а има и ансамбл за старије аматере, сарађује са Удружењем за неговање народне традиције “Етнос”, па има и фолклорну секцију, а организује и часове балета. Срећан сам што је клуб после свега успео да изађе из кризних ковид година – каже председник Катанић.

Управо ових дана, почетком јанура започете су и припреме за предстојећа такмичења, прво у Сарајеву и Македонији, а потом по Србији. Наш саговорник верује да “Star Dance ” очекује успешна такмичарска сезона, с обзиром на то да је клуб изнедрио две феноменалне такмичарске селекције, узрасних категорија деца и јуниори, које води стални кореограф и тренер Јелена Ђокић. У клубу активно раде и Ана Лазовић (са најмлађим узрастом) и Ружица Катанић, која је уз колегиницу Иву Павловић, и званично постала кореограф, што је најлепше потврдила са четири кореографије на децембарском концерту.    

– “Star Dance ” је почаствован што ће учествовати у пројекту “Национална престоница културе Србије”, наше девојке су део промотивних спотова, који се већ “врте” на телевизијама. Поносимо се што је Чачак прва национална престоница културе и што ћемо град представити и кроз наше активности. Иначе, на позив Културног центра из Ариља, поново ћемо учествовати у манифестацији “Ариљске зимске радости”, које се одржавају за време школског распуста. Општина Ариље нас већ трећу годину за редом ангажује, пошто плесна секција добија највећи број гласова деце основних и средњих школа. Поред континуираних припрема за такмичења, сезону ћемо завршити традиционалним концертом у јуну – навео је Катанић неке од планова клуба.

Иако је “Star Dance ” прошле године, 21. маја, прославио две деценије постојања, а председник клуба у међувремену постао познати интернационални судија, модератор и водитељ програма, ипак, наглашава да му је најдража сарадња са Међуопштинским удуржењем глувих и наглувих. Успех, титуле и награде су само подстрек да наставите даље, да још боље радите, али чињеница да вам неко указује поверење, да можете некоме да помогнете, да заједно решавате проблеме и рушите баријере је најважније у животу, каже Катанић и додаје:

– Поносни смо на одличну сараду са људима оштећеног слуха, са којима 21 годину делимо, не само простор, већ и живот. Част ми је што су ме по трећи пут изабрали за члана Извршног одбора Међуопштинског удружења глувих и наглувих, јер је то најлепши доказ да ми јако верују и да сматрају да сам добар за сарадњу. Искрено, ако бих морао да изаберем шта ми је најдраже у животу, наравно, поред породице, вероватно би то била ова функција. На то нисам могао да утичем, то је моменат када мене бирају, некако сам цео живот ја бирао, окупљао, организовао, координирао. Дом глувих и наглувих лица је на првом месту, па тек онда све остало. Ту су људи којима треба помоћ и сарадња са чујућим лицима. Хвала Богу да су радно способни, али истовремено морају да имају сталну координацију са чујућим лицима, преко преводилаца и надлежних организација. То је посебна сарадња, то је онај сјајан осећај када вам је срце пуно.

Наравно, осим овим дивним људима, за испуњено срце Катанић је захвалан породици, супрузи Марији и кћеркама Ружици и Горици, без чије безграничне подршке “Star Dance”, највероватније, не би опстао и сијао две деценије.

– Желимо да клуб не буде у сенци мог имена и презимена. Верујем да сам већ дуго ја у сенци “Star Dance”-а, јер, кажу, да је бренд оно што се пренесе бар на једну генерацију – рекао је председник клуба и у празничном расположењу пожелео нашим читаоцима да верују у себе, да буду позитивни, да сањају и упорно раде, чак и кад је најтеже. 

– Ја сам један сан досањао и једну звезду скинуо с неба. Ништа није случајно, иза сваког успеха и оствареног сна је рад. А за ритам у животу, ако вам икада понестане, ту је “Star Dance” – насмејано поручује Предраг Катанић.

Н. Р.

Фото: Душко Луковић и приватна архива П. К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.