Grad

KANCELARIJA ZA MLADE NASTAVLJA AKCIJU ”OSMEH NA DAR” – PAKETIĆI I ZA DECU NA KOSOVU

Aktivisti čačanske Kancelarije za mlade nastavljaju akciju ”Osmeh na dar”. Prethodnih dana su u školama, vrtićima, kafićima i brojnim ustanovama bile postavljene kutije u koje su građani mogli da prilože slatkiše, igračke školski pribor… Od svega što qudi ostave, aktivisti prave božićne paketiće za materijalno ugroženu, decu sa Kosova i Metohije, korisnike Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama ”Zračak”… Još nije kasno za darivanje. Kutuje će do kraja sedmice biti na Gradskom trgu, ispred Kancelarije za mlade, kao i ”Tempu”.

– Prošle godine smo sastavili 592 paketa. Rekordan broj! Nadam se da će ih ove godine biti više, pošto akciju sprovodimo u saradwi sa Kolom srpskih sestara ”Nadežda Petrović”, Školicom za strane jezike „Little big Ben“, Udruženjem Irmos, Sportskim centrom ”Mladost”. Nadam se da ćemo prikupiti dovoljno priloga da ih razvrstamo po polu, uzrastu. Paketiće ćemo deliti 5. januara, a gledaćemo da akcija potraje i posle 31. decembra – kaže Sanja Biočanin, aktivista Kancelarije za mlade. Ona zahvaljuje Osnovnoj školi ”Filip Filipović” i Školi za obrazovanje odraslih na izuzetnom odzivu u akciji ”osmeh na dar”.

Prošle godine je 100 paketića podeljeno na Kosovu. Čačani ih sada spremaju u saradnji sa Fondacijom ”Zajedno za mlade”, koju je osnovala profesor dr Danica Grujičić. Zajedno sa volonterima Fondacije, trebalo bi uoči Božića da otputuju na Kosovo.

Z. J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.