Sport

„KINDER“ OKRENUO NOVU STRANICU

Fudbal, kao i mnogi sportovi, poslednjih decenija doživljava velike promene. Igra se stalno unapređuje. Sistemi rada u svim starosnim kategorijama se tome prilagođavaju. U želji da odgovore zahtevima savremenog fudbala i klubovi na lokalnom nivou traže najbolja rešenja. Svesno izazova koje je pred njima novo rukovodstvo Fudbalskog kluba „Kinder“, izabrano prošlog januara, odlučilo se da povuče poteze koji bi obezbedili najbolje uslove za razvoj njihovih igrača.

-Ovaj klub je godinama poznat po radu sa mlađim selekcijama. Vođeni željom da našim fudbalerima omogućimo zaokružen razvojni ciklus od cicibana do prvog tima doneli smo odluku o spajanju sa FK „Spartak“ iz Trnave, članom Okružne lige, i na njegovom terenu obavljamo treninge svih naših selekcija. Zato imamo u planu da u tom mestu izgradimo jedan moderan sportski centar. Prvi korak ka tom cilju je poboljšanje kvaliteta fudbalskog terena, a kasnije izgradnja još jednog sa veštačkom travom – započinje priču o planovima Ratko Milikić, predsednik Kluba.

Osim dečaka iz Čačka i Trnave u klubu treniraju deca iz Goričana, Slatine, Zablaća, Atenice, Preljine, Prislonice, Stančića.

-Za sve naše članove iz seoskih sredina obezbedili smo prevoz taksijem na trening i sa treninga. U najskorije vreme prevoz ćemo obezbediti i za decu iz grada i tako osloboditi njihove roditelje obaveze dovoženja i odvoženja – ponosno Milikić ističe ovaj podatak i ne krije zadovoljstvo što je prisustvo treninzima u svim selekcijama oko 95 odsto.

U zimskim mesecima trenira se u salama osnovne škole u Preljini , a koristi se i balon Teniskog kluba „Tenis Point“. Milikić dodaje da klub ima odličnu saradnju sa SC „Mladost“ kad je upitanju korišćenje hale u Atenici. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, ona nije korišćenja. Treninzi u zatvorenom prostoru odvijaju se uz sve mere zaštite i u manjim grupama.

-Mi se vodimo idejom da nam je na prvom mestu kvalitet, a ne kvantitet. Bitno nam je da se deca pravilno fudbalski razvijaju i shvate na pravi način njegovu suštinu, a ne da se juri rezultat po svaku cenu. Tako će dobiti odličnu osnovu za napredak i usavršavanje. O stručnom radu brine šest trenera, a njihov rad koordinira iskusni fudbalski stručnjak Milutin Marušić. Aco Tutunović vodi cicibane, dok Miloš Raičević, Vlade Milinković i Ljubo Jeličić treniraju petliće. Za pionire je zadužen Ivan Đoković, a za kadete Mirko Radovanovića. Osim o prvotimcima Vlade Milinković vodi brigu i o petlićima – kaže Milikić i dodaje da su pioniri obavili pripreme u Kosjeriću od 6. do 13. februara, dok su kadeti otišli u Kosjerić 20-og ovog meseca.

Očigledno je da su u FK „Kinder“ i FK „Spartak“ shvatili pouku priče o sedam prutića i da će je na pravi način pretočiti u delo. Posle težnje ka usitnjavanju fudbalskog prostora izgleda da će stvari morati da krenu u obrnutom smeru, a sve za dobrobit ovog sporta.

V. D.

SRETENJSKI TURNIR JE ODRŽAN

FK „Kinder“ je već deset godina organizator Sretenjskog turnira u malom fudbalu za mlađe kategorije. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, održan je u drugačijoj formi. Nije bilo timova sa strane, a u nedelju, 14. februara, u sali osnovne škole u Preljini igralo je svih 110 članova ovog kluba podeljenih u četiri kategorije. Za sve mlade fudbalere klub je obezbedio medalje, a za ekipe pehare.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.