Ivanjica Region

POMOĆ CRVENOG КRSTA ZA IVANJIČANE

NOVAC ZA 64 NAJUGROŽENIJE PORODICE

Crveni krst Srbije je obezbedio jednokratnu novčanu pomoć od 14.860 dinara za domaćinstva sa decom u stanju socijalne potrebe na koje je Кovid kriza posebno uticala. U Ivanjici su pomoć dobile 64 porodice sa više dece ili gde su roditelji samohrani. Кorisnici su uglavnom sa seoskog područja. Zamisao je da se uplaćena sredstva iskoriste za pokrivanje nedostajućih potreba mesečne potrošačke korpe domaćinstva.     

„Reč je o domaćinstvima sa decom koja su u proteklih šest meseci bila odbijena za korišćenje novčane pomoći Centra za socijalni rad ili dečijeg dodatka, kao i korisnici Crvenog krsta. Ivanjički Crveni krst je imao zahtevan zadatak da za kratko vreme identifikuje najugroženije porodice i pripremi obimnu dokumentaciju.-Veliku zahvalnost upućujemo volonterima koji su nam mnogo pomogli da ovaj posao završimo na vreme. Sneg nam je pričinjavao probleme, pa su volonteri morali da pešače i po nekoliko kilometara do korisnika. Uradili smo jedan veoma obiman i detaljan posao na osnovu koga će biti omogućena i kontrola realizovanih aktivnosti“, rekla je sekretar Crvenog krsta Ivanjica, Ankica Mojsilović.   

Crveni krst Srbije je obezbedio ovu jednokratnu pomoć za ukupno 1000 domaćinstava sa decom starosti do 18 godina u 15 opština. Partner u realizaciji aktivnosti novčane pomoći je Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.Evaluacija korišćenja novčane pomoći biće obavljena terenskom posetom domaćinstava, kao i monitoring realizovanih aktivnosti.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.