Društvo

Kragujevac žarište, zatvoreno 19 kafića

U Kragujevcu naglo raste broj zaraženih koji je od početka nedelje ponovo postao trocifren, pa su inspekcijske službe pojačale kontrolu ugostiteljskih objekata. Samo u poslednjih sedam dana privremeno je zatvoreno 19 lokala koji su kršili mere, saopšteno je iz gradskog Odeljenja za inspekcijski nadzor.

Njima je izrečena zabrana rada u trajanju od tri dana, a vlasnici sedam objekata, moraće dodatno da plate i kaznu u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara zbog grubog kršenja mera, rečeno je u Odeljenju za inspekcijski nadzor u tom gradu.

Sankcionisani su ugostitelj koji su u svojim lokalima imali više gostiju nego što to predviđaju dozvoljene mere, kao i oni koji nemaju dezobarijere i sredstva za dezinfekciju, ili su zatečeni da rade posle ograničenog radnog vremena.

U inspekcijskoj službi najavljuju da će i narednih dana sprovoditi pojačanu kontrolu.

Naglo povećanje broja zaraženih u Kragujevcu, beleži se od početka ove nedelje kada je broj inficiranih na dnevnom nivou prešao preko 100 novozaraženih u jednom danu. Do tada je, dnevno bilo između 50 i 70 novoinficiranih građana.

Inače, u Kragujevcu je od 27. juna prošle godine na snazi vanredna situacija zbog nepovoljne epidemiološke slike u tom gradu.

Izvor: Direktno.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.