Društvo

Krizni štab: Svi đaci na raspustu tri dana, zabrana okupljanja više od pet osoba

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da, počev od srede, i srednjoškolci i osnovci imaju tri dana raspusta. Takođe, doneta je odluka o zabrani okupljanja više od pet ljudi u otvorenim i zatvorenim prostorima, prenela je dr Darija Kisić Tepavčević. Gotovo u svakom gradu naše zemlje je svakoga dana potvrđeno bar nekoliko slučaja, dodala je članica Kriznog štaba.

Nismo se odlučili na neke najradikalnije mere. Situacija jeste izuzetno nepovoljna i nestabilna, kazala je.

Prvobitno je trebalo da na raspust idu samo osnovci, 11, 12, 13. da bude jesenji raspust, odlučili smo da na raspust idu i deca iz srednje škole, i na podruju centrale Srbije i Vojvodine.

Prethodne nedelje je ukupno potvrđeno prisustvo virusa kod 248 dece, od toga je 151 bilo iz srednje. U prva četiri dana ove nedelje infekcija je potvrđena kod 202 osobe, 74 iz osnovne i 128 iz srednje. Od početka škole kod 708 đaka je potvrđen virus, prenosi Kisić Tepavčević. Navodi da je stabilna epidemiološka situacija u školskoj sredini pre svega zbog odgovornog ponašanja dece i nastavnika. Najmanje je u osnovnim školama i najmanje u najnižim razredima, istakla je.

Popunjenost bolničkih kapaciteta raste, prenela je Kisić Tepavčević. U Beogradu je najveći broj potvrđenih infekcija – 1.144 osoba, Novi Sad 219, Kraljevo 60, Niš 50, Vranje 32, Zrenjanin 29, Pančevo 25, Sremska Mitrovica 22.

Gotovo u svakom gradu naše zemlje je svakoga dana je potvrđeno bar nekoliko slučaja, što nam govori o velikom broju potencijalnih rezervoara, kaže Kisić Tepavčević.

U Beogradu je 14 posto dnevno zaraženih sa opštine Novi Beograd, 13 Zemun, Zvezdara i Čukarica oko 11 odsto.

Izvor: N1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.