Društvo G.Milanovac Obrazovanje Projekti Region

ЛАЗАРЕВ ПУТ КА ДИГИТАЛНОЈ ИНДУСТРИЈИ

„ИМПУЛС” ЦЕНТАР ОТПОЧЕО СЕРИЈУ „DIGIPULSE” ТРИБИНA О ДИГИТАЛНОЈ ИНДУСТРИЈИ

Како дигиталне технологије све више продиру у свакодневни живот, стварајући нове могућности за људе који желе да се развијају у дигиталним индустријама, тако је Регионални иновациони стартап центар „Импулс” организовао корисну трибину „DigiPulse” за Милановчане и остале заинтересоване. У четвртак, 16. марта у 18.00 часова Центар ће угостити Лазара Нешковића, младог Милановчанина који се бави софтверским инжењерством. Присуство догађају је бесплатно, а пријава на догађај је могућа посетом сајту „Импулс центра“. Организатор програма био је „Импулс” центар на чијем је челу Милош Живковић, регионални директор. Овај Центар који представља пројекат подржан од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација Владе Републике Србије, а у реализацији Општине Горњи Милановац.

Фото: „Импулс“ центар

Лазар Нешковић је након завршене Техничке школе „Јован Жујовић” и две године проведене у грађевинарству, одлучио да се даље образује. Милановчанин је изабрао IT индустрију у којој је добио прилику да се запосли на позицији JavaScript Developer у компанији „Levi9”, а  данас ради у њој, у представништву у  Горњем Милановцу. Током 2022. године постаје и стални станар „Импулс” центра и члан „Импулс” стартап заједнице!

Лазарев пут ка каријери у IT индустрији биће приказан кроз свој ток, узлазном линијом, непрестаном жељом за усавршавањем и, као такав, Нешковић се нада да ће његова прича послужити као инспирација за оне који тек почињу на овом пољу.

Фото: „Импулс“ центар

Свет дигиталних индустрија је динамичан и непрестано се мења. Како би људи који се баве наведеним остали конкурентни, важно је да се непрестано усавршавање и ход у складу са диктатом актуелног. Нешковић ће присутнима пренети податак да се посебно истиче у области Cloud архитектуре, за коју се заинтересовао случајно, али својим радом претендује да ће у будућности то бити једна од његових професионалних области рада. Има жељу да настави да се и даље развија, са тежњом ка roli Solutions Arhitect-a.

Лазарев пут ка каријери у IT индустрији показује да се упорност и жеља за учењем исплате. Искуства Милановчанина показују да је велики успех радити посао који везују љубав и амбиција, али да је непрекидна едукација важна како би се изродила постигнућа која су, како на личну, тако и на општељудску корист. IT индустрија данас захтева непрестано усавршавање, прецизност и амбицију коју ће Лазар Нешковић поделити са гостима.

Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.