Sport

MALINA ZVANIČNO PREDSTAVLJEN KAO TRENER KK BORAC

Na današnjoj konferenciji za novinare u Košarkaškom klubu Borac i zvanično je predstavljen novi trener Marko Marinović Malina. Kako je rekao, zna da su pred njim veliki izazovi, ali je spreman da preuzme odgovornost, a uprava kluba, obećao je direktor Marko Ivanović, će mu u tome pomoći.


Marinović je nakon 74 godine postojanja kluba,postao 25 trener Borca. Rekao je da je bio iznenađen ponudom, jer je mislio da može još uvek da pomogne kao igrač. Kako je naglasio, zna da je pred njim mukotrpan rad, ali je spreman da preuzme odgovrnost koju sa sobom nosi njegoiva nova funkcija.

-Posle ne tako dugog razmišljanja, smatram da sam doneo dobru odluku. Ni malo mi neće biti lako, ali sam spreman da preuzmem rizik i odgovornost – rekao je Marinović. On je naglasio da može da obeća da će pokušati da napravi dobar rezultat, da afirmiše igrače…

-Biće teško. Ništa mi nije palo sa neba, sve sam uradio maksimalno pošteno, ali nekada treba da se poklopi i sreća. Znam kada dam svoj maksimum dobijam maksimum – rekao je Marinović.

Takmičarski prioritet i naredne sezone će biti KLS jer samo kroz tu ligu, zauzimanjem jednog od prva dva mesta, može izboriti plasman u ABA2.
– Verujem da ćemo napraviti dobar sastav. Dosta stvari zavise od budžeta. Prošlih godina imali smo skroman budžet za takmičenje u ABA 2 ligi, ali smo rezultatski izvlačili maksimum. Nadam se da ćemo napraviti korak napred – rekao je Malina.

Marko Ivanović rekao da je Borac klub koji pravi dobre igrače, ali i trenere.
– Verujem da će Marko krenuti stopama Željka Obradovića. Možda smo ga iznenadili, s obzirom da je imao želju da još igra. U svakom slučaju, imaće punu podršku od svih nas, što će mu, verujem, olakšati posao da pravi rezultate, ali i da stvara igrače – istakao je sportski direktor Boorca.

Pripreme Borca za novu sezonu počeće ranije nego što je planirano zbog prijateljske utakmice sa reprezentacijom Srbije, koja je zakazana za 5. avgust.
I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.