Aktuelno Društvo

MEŠTANI GAJOVIĆA REKLI GRADONAČELNIKU DA SU BEZ ULIČNE RASVETE, PUTEVA, A U CENTRU DIVLJA DEPONIJA

„Nemamo uličnu rasvetu. Strahujemo zbog dece, pa ih dovozimo i odvozimo iz škole. Loši su nam i putevi, imamo problema sa kanalizacijm, a i vodom…Kupamo se uz pomoć štapa i kanapa. Tu u kraju je i divlja deponija. Ne znamo šta ćemo s njom. Stoji i nekakva cisterna. Ne znamo čija je, a ne znamo ni šta je u njoj“ – sa ovom pričom su meštani zaseoka Gajović, nedavno, u Mrčajevcima dočekali gradonačelnika i ostatak gradskog rukovodstva.

Kako smo već izveštavali, u Mrčajevcima je počela izgradnja velike trafo stanice, a čelnici Grada obećali su i da se u narednih mesec dana u zaseoku Gajović sredi ulična rasveta, najviše zbog bezbednosti mališana, kojih ovde ima oko 30. Snabdevanje vodom, takođe bi trebalo da se uskoro dovede u red, rekonstrukcijom cevovoda od Mrčajevaca do Bresnice.

Ljudi koji su u Mrčajevcima dočekali gradsko rukovdstvo, žalili su se i na rad JKP „Moravac“, ističući da im ne izlazi u susret za iznošenje smeća, jer su im rekli da im to nije rentabilno.

U direktnom razgovoru sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićen, meštani Gajovića su dobili obećanje da će njihovi problemi biti rešeni najkasnije do avgusta.

– Njihovi zahtevi jesu veoma simbolični. Ono sa čim najviše kubure su drvene bandere, koje su u katastrofalnom stanju, ali to će se uskoro promeniti. Divlju deponiju ćemo regulisati trajno, tako što ćemo izgraditi reciklažni plato, koji ćemo i osvetliti i opremiti video nadzorom. I ja im obećavam da će to biti urađeno do kraja jula – reko je Todorović.  

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.