Aktuelno Društvo

MIHAJLOVIĆ: AERODROM „MORAVA“ OTVARA SE NA VIDOVDAN

Aerodrom „Morava“ biće otvoren za civilni vazdušni saobraćaj na Vidovdan ponovila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da se razgovara sa kompanijama koje žele da lete iz Lađevaca.

„Aerodrom Morava će od Vidovdana funkcionisati kao civilno-vojni i na to sam veoma ponosna, jer zbog svoje pozicije ovaj aerodrom može da bude značajan za kargo saobraćaj u ovom delu Evrope. Neposredno u blizini aerodroma prolaziće i Moravski koridor, koji počinjemo da gradimo ove godine, i kad se tome doda i železnica, u logističkom smislu ne postoji bolja stvar u ovom delu Srbije“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na Koridoru 11.

Ona je dodala da se upravo zbog perspektive razvoja kargo saobraćaja planira proširenje piste, kao i da je jako važno da, pored Beograda i Niša, i ovaj deo Srbije ima svoj aerodrom.

„Aerodrom će raditi u skladu s tim kako budu leteli avioni. U ovom trenutku nema još redovnih letova, ali se razgovara s kompanijama koje žele da lete s ‘Morave’, i u putničkom i u kargo saobraćaju”, zaključila je Mihajlović.

Izvor: Agencija MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.