Društvo

MILENKO KOSTIĆ U DRUŠTVU ZEMANA I VUČIĆA NA SRPSKO-ČEŠKOM POSLOVNOM FORUMU

U Beogradu je održan Srpsko-češki poslovni forum, na kojem su učestvovali predsednici dve države Aleksandar Vučić i Miloš Zeman.

Na sastanku sa Vučićem i Zemanom prisustvovalo je oko 50 privrednika iz Češke i 100 iz Srbije, a među njima je bio i Milenko Kostić, vlasnik “AutoČačka“, generalnog zastupnika “Škode“ za region.

Predsednik Češke rekao je da između Srbije i Češke ne postoje nikakve prepreke, pa ni u oblasti trgovine.

– Ne uvodimo suvišne carinske mere, kao sto to rade neki drugi, već suprotno, i zbog toga se povećava obim tgovine između dve zemlje. Nadam se, kada sledeći put dođem kao predsednik, a imam još tri i po godine mandata, a doći cu još jednom, da ćemo uspeti da međusobna trgovina bude još veća – rekao je Zeman.

Vučić je istakao da je zadovoljan što vidi privrednike iz Češke u Beogradu, ali i veliki broj srpskih privrednika zainteresovanih sa saradnju sa tom zemljom.

On je rekao da je Srbija želi značajno da podogne nivo investiranja u zemlju, te podsetio da je Češka, sa poslednjim ulaganjima u Telenor i Telenor banku, kao i u Knjaz Miloš, postala četvrta zemlja po nivou investicija u Srbiju.

– Mi smo 12. ili 13. trgovinski partner. To možemo da pojačamo, iako smo više nego utrostručili trgovinsku razmenu u poslednjih 10 godina – rekao je Vučić.

Trgovinska razmena Srbije i Češke je od 2014. porasla za više od 70 odsto i prošle godine je premašila milijardu evra, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i naveo da se već dugo razgovara o ulasku velike češke firme Rockaway iz oblasti digitalnih servisa na srpsko tržište.

Izvor: Morava info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.