Grad

USKORO NOVI REŽIM FUNKCIONISANJA JKP „GREJANJE“

Članovi Gradskog veća u Čačku na današnjoj sednici prihvatili su četiri amandmana koji su se odnosili na odluku o proizvodnji, distribuciji i snadbevanju toplotnom energijom.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da su se amandmani ticali poboljšanja uslova, ali i kaznene politike za neizvršenje tih usluga od 1. oktobra 2020. godine, kada će Javno komunalno preduzeće za grejanje “Čačak“ učiniti sve da korisnicima usluga olakša čitanje utrošene toplotne energije. Kazne će se odnositi i na nesavesno izvršenje usluga firmi koje su taj posao radile.

– Ovom odlukom stvara se mogućnost da se u narednih godinu i po dana stvore uslovi kako bi se JKP za grejanje “Čačak“ u potpunosti osposobilo da može da čini sve ono što se tiče pravog stanja utroška toplotne energije, da niko ne može da nas uslovljava, odnosno ucenjuje – naglasio je Todroović.

Članovi Veća prihvatili su i predlog odluke o uslovima i načinu realizacije programa Lokalnog ekonomskog razvoja za 2019. godinu.

Programi se odnose na privlačenje investitora, kao i poboljšanje konkurentnosti.

– Na ovaj način stvaramo uslove da raspišemo javne pozive za učešće i na drugoj meri, a to su pojačana konkurentnost i sertifikacija, sve ono što je neophodno za naše domaće privrednike – naveo je Todorović.

Na sednici je su prihvaćeni kolektivni ugovori za Javno komunalno preduzeće “Komunalac“ i pet ustanova kulture.

Is stalne budžetske rezerve sredstva su opredeljena za čišćenje korita reke Lupnjače, ali i za Zavod za javno zdravlje, koji je vršio merenja prisustva ulja i masti u reci.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.