Društvo Selo

„Млечни пут” , јединствен продајни сајам производа на бази млека у Србији!

Град Чачак и Туристичка организација Чачка организују манифестацију „Млечни пут“ у Горњој Горевници.

ОБЈАБЉУЈЕМО саопштење ТОЧ-а о манифестацији и пријави за учеснике.

У питомом шумадијском селу Горња Горевница, десет километара северозападно од Чачка, од 14. до 16. октобра, биће први пут одржана манифестација под називом „Млечни пут”. Посвећена је млеку , које је универзална храна на свету, али и млечним производима.

И нема ко међу нама није пробао млади или стари кајмак, млади или стари сир, попио чашу јогурта или кефира, захватио кашику павлаке или киселог млека, сладио се качкаваљем, моцарелом или паприком напуњеном павлаком. Огроман је значај онога што нам је подарила Цветуља са раскошне ливаде, или стадо оваца са пештерске висоравни, вештине које справљају вредне планинке са Старе планине, Златибора или равне Семберије. Сви они сабраће се први пут у овом планинском селу, које броји око 1300 душа и где ће бити изложено на стотину врста сирева, међу којима је и онај најскупљи на свету (магарећи), за који кажу да кошта 1000 евра.  Под кровом народног Дома наћи ће се  сиреви са Старе планине, пиротски качкаваљи, војвођанске моцареле, сувоборски роловани кајмак… Са Пештера, из највеће фарме оваца  на овим просторима, која броји преко 2000 оваца, стиже овчији сир који зри у дрвеним чабровима. Из српског сибира долази пуномасни крављи, а са фарме коза код Смедерева козји сир. На десетине породичних млекара са Златибора, из Бајине Баште, Ваљева, Зрењанина изложиће своје производе  на овој својеврсној продајној манифестацији где ће посетиоци моћи да напуне цегере најквалитетнијим млечним производима.

На Сајму ће бити представљена и козметика саткана на млечној подлози.Веома су познати бројни производи, који су због своје млечне базе благотворни за кожу и утичу на лепоту. Ти рецепти трају још од старог Египта и чувене Клеопатре, која се купала у магарећем млеку.

Позивамо вас да будете наши гости и излагачи на овој великој продајној изложби. Очекујемо више од 10.000 посетилаца током три дана са подручја целе Србије. Учешће се не плаћа, а посебан жири наградиће најуспешније излагаче, најлепше декорисан штанд,најукуснији производ.

Добродошли у најлепше шумадиско село, на обронцима Jељена, Галича и Сувобора.

ТО  Чачак

Пријаве учесника су у току, и трајаће до 10. октобра на мејл :mixpro.amp@gmail.com

Tелефон за све информације: 065 612 43 00

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.