Sport

NA JELJENSKOM MOTO KROSU

Foto: Ilija Damjanović

Na trkama za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu, održanim na stazi „Miloš Lijeskić“ na Jeljenu, publika je imala prilike da uživa u majstorijama vozača iz Slovenije, BiH, Makedonije i Srbije.

jeljen 11111

Pred oko 2000 gledalaca, nastupilo je 56 vozača iz 12 ekipa, u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX2 junior, MXB, MX3, MXS i MX ATW. U svim klasama vozile su se po dve trke. Organizator se svojski potrudio da gledaoci pored bezbednosti vide na delu najkvalitetnije vozače iz zemlje i okruženja. Na takmičenju za naša dva kluba, organizatora Termorad AMSK Čačak nastupalo je šest vozača, koliko ih je nastupilo i za MK Tanasko Rajić.

jeljen 2222

Od domaćih vozača, veliki uspeh su ostvarili vozači MK Tanasko Rajić. U klasi MX65 vozač MK Aleksa Milkosavljević osvojio je drugo mesto,  dok je u klasi MX85 Milić Zimonjić, sigurnom vožnjom osvojio prvo mesto. Prošlogodišnji šampion u klasi MX2 Nenad Petrović je ubedljivo osvojio prvo mesto i nagovestio nastavak prošlogodišnjeg uspeha.

jeljen 3333

Uspeh je ostvario i vozač druge domaće ekipe Termorad AMSK Čačak, Miloš Radulović, koji je u klasi MX2 junior zauzeo drugo mesto. Leopold Kropin, takmičar iz Slovenije koji nastupa za Termorad AMSK Čačak, petu godinu za redom ostvario je ponovo uspeh i osvojio treće mesto u klasi MX3.

Nekadašnji vozač Termorad AMSK Čačak Milan Stojanović, koji ove sezone nastupa za Sagmajster team iz Subotice, u klasi MXB najavio je šampionske ambicije osvojivši ubedljivo prvo mesto.

jeljen 4444

U ekipnoj konkurenciji, ekipa MK Tanasko Rajić je u klasi I i II zauzela drugo, a ekipa Termorad AMSK Čačak treće mesto.

Prilikom dodele nagrada, od organizatora je specijalno priznanje pripalo vozaču iz Slovenije, kao znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju.

Malu senku na fantastično organizovanu manifestaciju bacila je teška povreda takmičara iz Makedonije Mihaila Bajovskog u klasi MX1, nakon pada u prvoj vožnji i lakša povreda mladog Filipa Rajevića iz Termorad AMSK Čačak.

Šampionat se nastavlja 18. juna na trci za Istočno evropski šampionat u Kruševcu.

 

 

Оставите одговор