Sport

NA PRVOM MESTU SKIDANJE BLOKADE


Danas su fudbaleri “Borca“ počeli pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će pokušati da sačuvaju prvoligaški status, ali i da se, ako prilike to dopuste, nađu među prvih osam ekipa i time izbegnu svaku neizvesnost kada je pitanju nastavak takmičenja u ovom rangu. Međutim, teret blokade visi nad ovim klubom kao Damoklov mač i sprečava da se u “Borac“ dovedu kvalitetni igrači sa kojim bi ostvarenje zadatog cilja bilo mnogo realnije.

Vladimir Stanisavljević

-Nećemo praviti greške koje su pravljenje prethodnih godina kada je zarad ostvarenja rezultata doveden u opasnost opstanak kluba. Afirmisaćemo mlade igrače koji su ponikli u našem ili ostalim čačanskim klubovima. Nemam ništa protiv igrača iz drugih gradova, ali oni moraju da prave razliku i da donesu kvalitet. Pozvani su svi igrači iz prošle godine. Otišli su Fićović i Perić. Obradović je pod znakom pitanja, a došlo je i do promena u stručnom štabu. Na mesto Darka Rakočevića, sada je lučanskoj “Mladosti“, došao je Željko Kovačević Žil, takođe naš nekadašnji igrač – rekao je šef stručnog štaba Vladimir Stanisavljević.

Sa optimizmom u novu sezonu

Stanisavljević je dodao da se sa pripremama, koje će biti obavljene u Čačku, kreće sa sedam dana kašnjenja, ali je to bilo neophodno, jer je prvo trebalo da se neke stvari u samom klubu iskristališu, a tiču se dugovanja prema igračima. Kad su u pitanju dugovanja “Borca“, istakao je da je skoro 80 odsto igrača prihvatilo da im se isplati polovina zaostalih potraživanja, što u velikoj meri poboljšava finansijsku situaciju u klubu i daje nadu da će se brže izaći iz blokade.

Predsednik UO Predrag Teofilović Tofija je igračima i stručnom štabu poželeo uspešnu sezonu

Pored duga prema igračima od 40 miliona dinara potrebno je, prema rečima predsednika Skupštine Predraga Kulaševića Gagila, najmanje, za ovaj rang, obezbediti 500.000 evra, a idealan budžet bi bio oko 700.000 evra.
-Ko taj iznos para ne može da obezbedi bolje je da ide u nižu ligu i tamo se bori – izrekao je Kulašević surovu konstataciju, uz napomenu da će rukovodstvo kluba iz pomoć lokalne samopurave, privrednika i kroz transfer igrača pokušati da ta sredstva obezbedi.

Problemi su veliki, ali u ovom sportskom kolektivu su optimisti i nemaju nameru da odustanu, a glavni zadatak predstavlja stabilizacija i konsolidacija kluba, jer su dve godine blokade predug period koji ne bi izdržali ni mnogo moćniji klubovi od “Borca“.
V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.